7.500 euro voor wie woning sloopt en heropbouwt

Jimmy De Schrijver (JDSL)
Wie buiten de stad een krot sloopt en dat vervangt door een energie-efficiënte woning, kan daar een premie van 7.500 euro voor krijgen van de Vlaamse overheid. Dat hebben minister-president Bourgeois (N-VA) en energieminister Tommelein (Open Vld) gisteren aangekondigd. 

In 13 Vlaamse steden is vandaag slechts 6 in plaats van 21 procent btw verschuldigd voor wie een woning afbreekt en opnieuw opbouwt. Bart Tommelein vroeg de federale regering herhaaldelijk om die stimulans door te trekken naar de rest van Vlaanderen, maar dat stuit op de Europese regels. 

Daarom voert hij nu een eigen tegemoetkoming in voor wie niet van de maatregel kan genieten. Particulieren kunnen eenmalig aanspraak maken op 7.500 euro voor vergunningen aangevraagd tussen 1 oktober 2018 en 31 oktober 2019. De maatregel kost 15 miljoen euro. 
94 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  We hebben zogezegd een gat in de begroting, maar toch gaan we met premies gooien! Ik word ziek van dit beleid, het wordt tijd dat de NVA aftreed!

 • guido vermeyen

  Kost al dubbel zoveel om te slopen ....kosten op de staat zetten, zij hebben die bouwvallen goedgekeurd, met of zonder bouwvergunning, was allemaal mogelijk, zonder te veel vragen te stellen en een "envelopke" onder of boven tafel deed wonderen.

 • rudy liessens

  Premie's geven en nog is premie's geven en dan maar klagen dat ze enkelen miljarden tekort komen in de begroting voor de volgende jaren

 • JAN krommentak

  Te weinig dit volstaat niet om een woning te slopen en wat als je een nieuw wil bouwen aan de huidige standaard in de plaats van dan is 7500 euro bitter weinig als tegemoetkoming dit is een isolatiepremie !

 • GERARD DE PELECIJN

  Om dan jaarlijks nog meer KI te moeten betalen, is dat onnozel geld rap opgebrast!