7.000 kilo cocaïne ontdekt tussen bananen in Antwerpse haven

BELGA
In de haven van Antwerpen is een partij van bijna 7.000 kilo cocaïne onderschept, die vermoedelijk Nederland als bestemming had. De cocaïne zat in een container met een lading bananen.

De cocaïne werd in het weekend onderschept door de Belgische douane, heeft de Nederlandse politie vandaag bekendgemaakt. Waar de drugs vandaan komt en waar die precies naartoe moest, wordt nog onderzocht.

Volgens de FOD Financiën wordt het onderzoek volledig in Nederland gevoerd, aangezien dat de bestemming zou zijn geweest en de gerechtelijke diensten daar dan ook efficiënter kunnen handelen om te proberen het verantwoordelijke netwerk op te rollen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • George Verbeek

  Waar de drugs vandaan kwamen er naartoe moesten wordt nog onderzocht. Met andere woorden, geen idee en ook niemand gearresteerd - want daar hadden ze zeker mee uitgepakt in de pers!

 • adam naaktgeboren

  Een speld in een hooiberg.

 • Peter Hegge

  straatwaarde per gram , 50 euro. de bananen mag je houden.

 • Ivan Hessels

  Een topje van de ijsberg...doch toch goed gewerkt! Meer van dat zal de miserie daarrond misschien doen verminderen?!

 • Gerard Braeckmans

  Goed gedaan!