67-jarige man zwaargewond bij vermoedelijke partnergeweld, zijn vrouw ontkent de feiten

Photo News
Een 67-jarige man is zwaargewond geraakt in een flat op het Brusselse Vossenplein. De man liep verschillende messteken op en het lijkt erop dat die werden toegebracht door zijn 58-jarige partner. Zijn vrouw ontkent evenwel elke verantwoordelijkheid. Ze is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging doodslag. Dat meldt het Brusselse parket.

De Brusselse politie werd zaterdagochtend rond 10.35 uur opgeroepen door de hulpdiensten nadat een man op het Vossenplein het slachtoffer was geworden van messteken. De feiten vonden plaats in een appartement op de eerste verdieping aan het Vossenplein, dat de man deelde met zijn partner.

De zwaargewonde man zou zelf om hulp geroepen hebben. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis terwijl zijn partner werd opgepakt. In de flat vond de politie het bebloede mes terug.

"De vrouw ontkent alle feiten"

"De vrouw ontkent de feiten", zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. "De onderzoeksrechter heeft haar onder aanhoudingsbevel geplaatst voor poging tot doodslag. Het gerechtelijk onderzoek loopt en er werden een aantal bijkomende onderzoeksdaden bevolen door de onderzoeksrechter."

Zo wordt een buurtonderzoek gehouden en worden de beelden van bewakingscamera's in de buurt geanalyseerd.