63.000 euro schadevergoeding voor familie van slachtoffer jachtongeluk

THINKSTOCK
De Maaseikenaar die in 2011 per ongeluk een andere man neerschoot terwijl hij aan het jagen was, moet aan de familie van het slachtoffer een schadevergoeding van meer dan 63.000 euro betalen. Dat heeft de correctionele rechtbank van Tongeren vandaag beslist.

Op 10 december 2011 schoot de Maaseikenaar op duiven vanuit een jachthut in de Houwstraat. Hij kreeg echter al snel van de eigenaar van de jachthut de verwittiging dat hij moest vertrekken. In eerste instantie bleef de jager zitten en kwam pas uit de hut als de eigenaar even later met een hamer op de hut kwam slaan. De jager voelde zich bedreigd en pakte de duiven, zijn klapstoeltje en zijn jachtgeweer op. Toen hij uit de hut kwam, kreeg hij een duw en daarbij ging het geweer, dat nog geladen was, af. De 65-jarige R.V werd daarbij dodelijk getroffen in de borststreek. De jager belde bij de familie van R.V een ambulance en vertrok in paniek naar huis, waar hij nog dezelfde dag werd opgepakt. De man deed na het incident zijn jachtvergunning en alle wapens onmiddellijk weg.

In april veroordeelde de rechtbank van Tongeren de Maaseikenaar al tot een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel en een boete van 5.500 euro. Zijn jachtgeweer werd toen ook verbeurdverklaard.