600 mensen betogen in Luik tegen extremisme

Bijna 600 mensen hebben gisterenavond in Luik geprotesteerd tegen de opkomst van extreemrechts. Ze deden dat na een oproep van het feministische collectief ‘Et ta soeur’.

"Als een intersectioneel en antiracistisch feministisch collectief moesten we reageren", verklaren de organisatoren. Ze verwijzen het succes van extreemrechts bij de regionale, federale en Europese verkiezingen van afgelopen zondag.

"Geen enkele organisatie die de rechten van de vrouw en de mensenrechten verdedigt, kan hierbij onbewogen blijven. Het idee van deze bijeenkomst was om zo veel mogelijk burgers een positie te laten innemen tegen extreemrechtse ideeën. Het gaat dan om reactionaire, racistische, seksistische en klimaatsceptische ideeën. We zien in de VS met Trump en Hongarije met Orban welke effecten dat kan hebben", aldus de jonge vrouwen.

Volgens hen zou geen enkele partij een akkoord mogen sluiten met Vlaams Belang of de N-VA. "We moeten blijven strijden, manifesteren, betogen, op straat komen zolang het nodig is", besluiten ze. 
51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johannes Martens

  Bang ja, dat de Waalse hangmatcultuur zal verdwijnen als er geen geld meer van Vlaanderen komt en ze hun eigen boontjes mogen doppen...

 • Erwin Van Roy

  Maria Arens maar die andere 82 procent waar ik bij behoor is niet 1 partij maar zijn wel 6 andere partijen. De NVA is de grootste en VB is de 2 de grootste. Uw partij is net al de mijne waarschijnlijk afgestraft. Of u moest groen zijn en denken dat u in mij plaats het woord mag nemen. Volgende keer mijn stem voor VB. En ik ben getrouwd met een vreemde die nederlands spreekt en werkt zo als het hoort. Haar heeft aangepast aan onze waarde.

 • Cecarine De Smet

  Ik snap niet waarom jullie opmarsen houden!!! Vlaams Belang is.niet racistisch!!! Stop toch eens met die zever!!! Gelijkheid voor iedereen is dat racistisch???? In België komen leven volgens Belgische normen. En gedaan met krijgen.....dus tegen wie betogen jullie eigenlijk????

 • eric maier

  Tegen extremisme zeggen ze... wel, dat vind ik oke, maar dan moeten ze ook betogen tegen het moslim extremisme, en dat is dringender gezien ze in Zaventem en Brussel al aanslagen deden. Wie is dan de meest verdraagzame, zij die slachtoffers maken en moorden, of zij die vreedzaam een verkiezing winnen / grote winst boeken. ? Iets voor die betogers om over na te denken.

 • Gerda Rousseau

  Maria Arens: 87% stemde NIET voor VLD, 85% stemde NIET voor CD&V, 90% stemde NIET voor SPa, of Groen!, 95% stemde NIET voor PVDA! Dus we mogen stellen dat de rechtse partijen écht wel Vlaanderen vertegenwoordigen, want wat er van het centrum en links nog overblijft zijn onbeduidende kruimels! Ik weet dat je dat niet graag hoort, maar met een resultaat als dit, zou ik als links kiezer me toch wat bescheidener opstellen!