53 euro voor anderhalve kilo druiven en een ananas: extra controles op Leuvense markt

ANP
Het stadsbestuur in Leuven gaat extra controles uitvoeren bij marktkramers. De controles komen er na klachten van mensen die veel te hoge prijzen betaalden voor hun fruit, zo meldt de VRT-nieuwsdienst. 

Een oudere vrouw moest op de Leuvense markt liefst 53 euro neertellen voor anderhalve kilogram druiven en een ananas. Iemand anders betaalde 14,5 euro voor één meloen. De stad kreeg een officiële klacht binnen van een man die 17 euro betaalde voor twee ananassen. 

Met de extra controles wil de stad nagaan of marktkramers hun prijzen wel correct afficheren. Volgens schepen van Markten Erik Vanderheiden (CD&V) gaat het om één fruitkraam dat de goede naam van de markt bezoedelt. Hij raadt aan steeds alert te zijn: "Veel mensen laten zich blijkbaar misleiden. Sommige prijzen staan per kilo aangeduid, andere marktkramers verkopen per stuk. Vraag gerust nog eens extra naar de prijs." Veel mensen die zich bekocht voelen, durven soms achteraf niet meer op de marktkramer af te stappen. 

Eventuele klachten kunnen per e-mail worden gemeld via markten@leuven.be.  
172 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicole Van Hoffelen

  Als je het te duur vind betaal je toch gewoonweg niet en wandel je naar de volgende. De koop is pas gesloten na betaling hoor. Maar zolang er zotten zijn die dit betalen..........

 • Sandra Charles

  Ik ben ze ook al tegengekomen op de Rubensmarkt in Antwerpen, ze vroegen 27€ voor 1 meloen van ±5kg, Toen ik dit hoorde zijn we gewoon doorgegaan. Als iedereen dit nu zou doen, dan verdienen geen geld meer.

 • TAJC HENDRICKX

  In principe staat de prijs vermeld, indien niet dan vraag je toch de prijs voor je koopt. Wanneer je dan je gekochte goederen krijgt en de prijs is niet dezelfde of hoger, dan betaal je simpelweg niet! Moest ik de vermelde dingen kopen en ze presenteren me een rekening van 53 euro, dan mochten ze alles gelijk houden!

 • Marc De Vos

  Dat zijn toch geen native Belgen die handelaars ? Iemand weet hiervan ?

 • Julie Anseele

  Zeer jammer om dit soort artikelen/reacties te moeten lezen terwijl wij als fruit&groenten marktkramers er alles aan doen om juist onder de prijzen te kunnen van een Delhaize/Albert Hein/Lidl en heel het land rondrijden op zoek naar de beste kwaliteit van onze producten voor juist die mensen die vroeg willen opstaan en speciaal naar ons kraam komen! Het doet dan ook pijn om te weten dat er minder eerlijke marktkramers zijn die heel het marktgebeuren kapot maken!