52-jarige man sterft in woningbrand in Schendelbeke

De uitgebrande woning. Alle hulp kwam voor de bewoner, een 52-jarige man, te laat.
Frank Eeckhout De uitgebrande woning. Alle hulp kwam voor de bewoner, een 52-jarige man, te laat.
In het Oost-Vlaamse Schendelbeke, een deelgemeente van Geraardsbergen, is deze nacht een 52-jarige man om het leven gekomen bij een woningbrand.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het vuur ontstond omstreeks 2.45 uur. Bij aankomst van onze brandweer sloegen de vlammen al door de ramen en het dak van de woning. Het duurde meer dan een uur voor ze de woning konden betreden. Daar troffen ze het lichaam van de bewoner aan”, laat burgemeester Guido De Padt (Open Vld) weten. 

Ook de wagen van de bewoner, die voor de deur geparkeerd stond, ging in de vlammen op. In de aanpalende woning sliepen een grootmoeder uit Ninove en twee kinderen. Zij paste daar op de kinderen van haar dochter maar zij konden zich in veiligheid brengen. De woning liep wel brand- en waterschade op. 

Een branddeskundige van parket Oudenaarde moet de oorzaak van de brand vaststellen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.