50-tal reizigers zitten drie uur op defecte trein in Holsbeek

Shutterstock
Een vijftigtal reizigers hebben deze namiddag drie uur op een stilstaande trein gezeten, ter hoogte van Holsbeek. Dat meldt de NMBS.

De trein was van Tongeren onderweg naar Gent Sint-Pieters toen hij rond 16.45 uur stilviel ter hoogte van Holsbeek. Er werd eerst geprobeerd de trein ter plaatse te herstellen maar dat bleek niet meteen mogelijk zodat besloten werd de reizigers te laten overstappen op een andere trein en de defecte trein naar het station van Leuven te slepen.

Dat bleek uiteindelijk niet nodig, het defect kon toch ter plaatse hersteld worden zodat de defecte trein op eigen kracht naar Leuven kon rijden. Daar kwamen de reizigers rond 19.45 uur aan. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bob Bedford

    3 uur vastzitten op een trein is pure gijzeling ! In zo een geval moeten de passagiers binnen het uur bevrijdt worden. Zelfs in de moeilijkste bergstreken in Italië kan dat...alleen in België niet wegens teveel bureaucratie. Trouwens het station van aarschot was vlakbij...hoe moeilijk kon het zijn die trein te slepen ? Laat me raden..ze hadden geen machinist op overschot...

  • Leonarda Van Opbroecke

    Hoera , openbaar vervoer. Hopelijk waren de toiletten niet op slot. Onlangs traject Oostende-Antwerpen . Toilet afgesloten en geen doorgang naar andere compartimenten. Wenende kindjes die naar toilet moesten. Geen conducteurs te bespeuren. Bij een volgende stop snel moeten overstappen naar een ander compartiment . Met buggy, baby en overige bagage. Leuk. En dan dagelijks geluk over files.

  • Ivo Torfs

    Was het nu zo moeilijk om die trein toch naar Leuven station te slepen, maar 2.5 km ver en de mensen daar te laten uitstappen?