50 euro voor deze woning (als uw lotje wint)

WAREGEMS KOPPEL VERLOOT HUIS VOOR WARMSTE WEEK VAN STUDIO BRUSSEL

RV
Het is eens iets anders dan een wafelenbak. Een koppel uit Waregem verloot een huis voor de Warmste Week van Studio Brussel. Wie kans wil maken op de fraai gerenoveerde rijwoning, moet een lotje kopen van 50 euro en alles wat de tombola meer opbrengt dan 400.000 euro gaat naar Kom op tegen Kanker. Origineel gevonden, maar wel in strijd met de wet op de kansspelen.

Een fraai gerenoveerde woonst op een boogscheut van het Regenboogstadion van Zulte Waregem, met vier slaapkamers, een gezellige keuken, praktische badkamer en een tuin "waarin het in de zomer lijkt alsof je in Zuid-Frankrijk bent". Prijskaartje? 50 euro. Althans voor wie het best kan voorspellen hoelang Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel nodig heeft om een kaartenhuis van vier verdiepingen te bouwen.

Kris Sierens (50) en zijn gezin hebben samen zes jaar lang graag gewoond in de Boulezlaan in Waregem, maar eind dit jaar gaan ze verhuizen. Om hun huis van de hand te doen, hebben ze een opmerkelijke wedstrijd uitgedokterd. Wie zich registreert op www.winuwhuis.be, kan lotjes van 50 euro kopen. Zijn er op 22 december 8.000 ticketjes verkocht, dan wordt het huis - door de eigenaars op 400.000 euro geschat - verloot. Kunnen Kris en co minder dan 8.000 loten aan de man brengen, dan blijven zij eigenaar, maar storten ze wel de volledige opbrengst via de Warmste Week door aan Kom op tegen Kanker. Als ze het huis wél kunnen verloten, houdt het koppel 400.000 euro en geeft de rest aan KOTK.

Maar hoe zorgen Kris en zijn gezin ervoor dat alles eerlijk verloopt? U leest het vandaag in HLN+. Proef nu 4 weken gratis.
132 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny De Maeyer

  Er zou zo maar eens 350 miljoen aan eurootjes naar goede doelen te gaan als er volgend jaar 100 huizen te koop staan bij succes, 100 gelukkige winnaars, en menig meer kapitalisten op hun kop. Of MEER!? Stel u voor dat de werkman eens niet meer zijn leven lang hoeft te werken voor een knus huisje. Tijd voor verandering al sloganesk veel gehoord, maar...

 • godelieve milisen

  Wat gebeurt er met de mensen die al 50 eur gestort hebben , die verwachten wel kans te maken op een prijs hé . Als ik met de lotto speel en ze schrappen die week de lotto trekking dan eis ik ook mijn geld terug . Denk dat deze familie zich in de vinger gesneden heeft en in plaats van dikke winst wel eens schadeclaims en rechtszaak zou kunnen verwachten !

 • godelieve milisen

  Wat een belachelijke deal , eigenaars willen zich voordoen als hebben ze een goed hart maar gaan op deze manier nooit één cent verlies hebben , eerder 100.000 eur winst bij verkoop . Wanneer er geen 400.000 eur wordt opgehaald gaan ze iemand anders zijn geld aan een goed doel geven ! Zulke praktijken zouden moeten bestraft worden

 • luc verryckt

  minstens 100.000 te veel voor deze woning

 • Ben Kabas

  Ik lees dat de eigenaars hun initiatief op hold hebben gezet. Oef, dan hebben ze tenminste toch nagedacht over de consequenties. Ik krijg er toch een wrang gevoel van, alsof alles niet meer kan in onze welvaartsmaatschappij zonder dat daar geldgewin aan te pas moet komen.