50.000 schoolboeken te laat voor start nieuwe schooljaar

.
VTM NIEUWS .
Nog twee dagen voor het nieuwe schooljaar begint, maar duizenden leerlingen hebben nog niet alle boeken die ze nodig hebben. Want Standaard Boekhandel, de grootste leverancier van schoolboeken, kan zo’n 50.000 boeken pas na het weekend leveren. Omdat ze nog niet gedrukt zijn, of omdat mensen ze te laat hebben besteld.

“Van de 5 miljoen boeken die besteld zijn, hebben we al 99 procent geleverd”, vertelt Julie Stordiau van Standaard Boekhandel aan VTM NIEUWS. “Maar er zijn altijd boeken die nog niet beschikbaar zijn, maar die komen er sowieso nog aan. Er zijn natuurlijk ook altijd late bestellers die we zo snel mogelijk zullen helpen.”

Ten laatste op woensdag 4 september zouden alle schoolboeken geleverd moeten zijn.
68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cindy De Roos

  Schuld van de ouders !!! Dacht het niet.Lijst moet de eerste week van de vakantie al binnen op school zijn.Dit probleem is al meer dan tien jaar aan de gang....

 • robrecht Peeters

  laat de kinderen doen wat hen interesseert dwz brossen tegen de klimaatopwarming. Wie maalt er nu om een studieboek, een bijzaak.....

 • Gerd Van nieuwenhove

  Als maar opbrengt ..... Elk een in deze keten pikt meer als een graantje bij ! Is dat nu echt nodig ?

 • DIRK VAN DESSEL

  Die "invulboeken" kunnen dus maar eens gebruikt worden, een commerciële truk !

 • Jan Servo

  Stop met die mafia-schoolboeken , mijn vader maakte zijn cursussen zelf. Nu is dat verboden door het gelobby van de drukkerijen en de eenheidsworst.