50.000 mensen feesten terreur weg op negende Zinneke Parade in Brussel

Meer dan 50.000 mensen zijn deze namiddag naar de Brusselse voetgangerszone afgezakt voor de 9e editie van de Zinneke Parade. Dat melden de politie en communicatieverantwoordelijke Dis Huyghe. Deze editie van de tweejaarlijkse stoet stond in het teken van 'breekbaarheid'. De organisatie omschrijft de stoet van zaterdag als bijzonder ontroerend.

"De Zinnekes stonden met tranen in de ogen op de trappen van de Beurs", zegt Huyghe. "Tijdens het collectieve moment, na half zes aan de Beurs, hebben we de vreugde kunnen vieren van de schoonheid die mensen kunnen voortbrengen als ze samenwerken", vult directrice Myriam Stoffen aan. "Dat was heel sterk. Het was een moment van samenzijn tussen de deelnemers aan de stoet en het publiek, een moment van vreugde dat gedeeld werd als een eerbetoon aan het leven. En dat op een heel symbolische plaats."

Na de stoet kon nog tot 19 uur gestemd worden voor het thema van de 10e Zinneke Parade, die in 2018 georganiseerd wordt. Online kan nog tot en met 12 juni gestemd worden. Op 25 juni wordt het winnende thema bekendgemaakt.