5.500 waaghalzen trotseren Nieuwjaarsduik in Oostende

BELGA
In Oostende is de 26ste Nieuwjaarsduik vandaag een absolute recordeditie geworden, bevestigt Greg Broekmans van organisator Golazo. Liefst 5.500 ijsberen doken de Noordzee in.

Met een temperatuur van negen graden lag het Oostends zeewater er uitnodigend bij. "Tijdens de koudere edities lag de temperatuur van het water telkens tussen de twee en de drie graden", verduidelijkt Greg Broekmans. Hierdoor durfden ook de ietwat gevoeligere ijsberen deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik.

Traditiegetrouw liepen alle deelnemers om 15.00 uur richting het water. "Alles is perfect verlopen zonder incidenten. We mogen echt wel spreken van een recordeditie. Na afloop kregen alle deelnemers jenever en soep", klinkt het.

Tussen de deelnemers waren er met Gella Vandecaveye, Harry Van Barneveld, Wendy Van Wanten en haar man Frans ook enkele bekende gezichten van de partij. Er kwamen naar schatting 10.000 supporters en sympathisanten een kijkje nemen op het Groot Strand van Oostende. Bekijk enkele beelden van de Nieuwjaarsduik in bijhorende fotoreeks.

BELGA
BELGA
BELGA