450 administratieve aanhoudingen in Brussel, 10 gerechtelijke: “Een van hen dreigde met wapen en beschadigde politieauto”

AP
Naar aanleiding van de acties van de ‘gele hesjes’ in Brussel zijn 450 personen administratief aangehouden. Daarnaast werden ook tien personen gerechtelijk aangehouden. Het ging om twee personen die geseind stonden voor verhoor in het kader van andere feiten en acht personen die opgepakt werden voor feiten die gelinkt zijn aan de betoging. Dat meldt het Brusselse parket.

Zowat duizend ‘gele hesjes’ waren vandaag naar Brussel gekomen voor hun protestacties. Ze verzamelden zich in drie groepen die eerst via de Europese wijk het Schumanplein probeerden te bereiken. Uiteindelijk vormden ze één grote manifestatie op de kleine Brusselse ring. 

EPA

Daar kwam het tot confrontaties met de massaal aanwezige politie. Die dreef de manifestanten bijeen, met in de loop van de namiddag arrestaties tot gevolg. In totaal werden 450 mensen administratief aangehouden en tien personen gerechtelijk aangehouden.

EPA

"Het ging om twee personen die geseind stonden voor verhoor in het kader van andere feiten", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Acht personen werden gerechtelijk aangehouden voor feiten die gelinkt zijn aan de betoging. Eén was een minderjarige met een woonplaats buiten Brussel. Vijf meerderjarigen werden vrijgelaten en zullen op een later tijdstip verhoord worden. Twee meerderjarigen zijn ter beschikking gesteld van het parket.”

EPA

Eén van hen zou met stenen naar de politie hebben gegooid, een tweede zou gedreigd hebben met een wapen en een politievoertuig beschadigd hebben. Duidelijkheid over hun lot zal er waarschijnlijk pas morgen zijn, aldus nog het parket.

EPA
Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Berthie Gijsen

  Betogen : oké ! Vernielen :Dat kan en mag niet.Hou het vreedzaam a.u.b.

 • daniel daue

  Allemaal vijf jaar den bak in zonder proces en laten opdraaien voor de kosten tot de laatste cent

 • ALAIN CATRY

  Een schande ! Zelfde met hooligans bij een voetbal macht !

 • niki kiesow

  Spijtig dat een goeie actie in ons voordeel nu word overschaduwd door het onnodig geweld en in het nadeel gaat werken. Ze zouden beter het tarmac op melsbroek bezetten zodat “de regering” niet kan vertrekken naar marrakech tot er iets constructief uitkomt. Maar dit...?

 • André Van Elslande

  Zij die de wet overtreden en aangehouden worden doen betalen voor de kosten van interventies van de politie en de aangerichte schade . Dat kan toch niet dat de brave belastingbetaler hiervoor moet opdraaien.