45-jarige Anderlechtfan aangehouden na fatale kopstoot

Een eerbetoon aan Guy Mertens tijdens Anderlecht-Charleroi op 27 april.
Photo News Een eerbetoon aan Guy Mertens tijdens Anderlecht-Charleroi op 27 april.
Er is een verdachte opgepakt in het onderzoek naar het overlijden van Guy Mertens, een 55-jarige Anderlechtsupporter. Het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De 45-jarige man is in verdenking gesteld van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie om te doden. Hij is vrijgelaten onder voorwaarden en mag geen sportevenementen meer bijwonen.

De man die op 9 april na de wedstrijd Anderlecht - AA Gent een fatale kopstoot uitdeelde aan de 55-jarige Guy Mertens uit het Vlaams-Brabtantse Neervelp (Boutersem) is aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man die voor dezelfde club supportert. De politie is nog op zoek naar twee mannen die ook bij de ruzie betrokken kunnen zijn.

Op vage camerabeelden die het Brusselse gerecht heeft geanalyseerd, is een vrouw te zien die van de trap valt of struikelt, daarna komt Guy Mertens in beeld. "Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer bij het verlaten van het stadion in discussie gaat met twee personen. Van één van hen krijgt hij twee slagen in het gezicht. Wanneer hij opnieuw rechtkrabbelt, krijgt hij een kopstoot van een derde persoon", zegt de politie.

De man wordt ter plaatse verzorgd door iemand van het Rode Kruis. Nadien brengen de hulpdiensten hem naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel. Diezelfde avond valt Mertens in coma, waaruit hij niet meer ontwaakt. 
Tien dagen geleden overleed de man.

Geen sluitende autopsie
Het Brusselse parket duidde een onderzoeksrechter aan en liet een autopsie uitvoeren op het lichaam. Die was echter niet sluitend. Op 24 april werd een verdachte opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen, maar is wel vrijgelaten onder voorwaarden.