Exclusief voor abonnees

45.000 dagelijkse coronatesten moeten ons mee uit lockdown helpen

Illustratiebeeld afname PCR-test
AFP Illustratiebeeld afname PCR-test
Er konden vrijdag voor het eerst bijna 10.000 uitgevoerde coronatesten worden gerapporteerd. Dat moeten er in het kader van de exitstrategie nog een pak méér worden. Op aangeven van de expertengroep besliste de regering gisteren de testcapaciteit op te drijven naar eerst 25.000 en uiteindelijk 45.000 tests per dag.

Massaal testen op Covid-19 is een absolute must – om nieuw geval op te sporen en deze te isoleren, maar zeker ook om na te gaan of wie met een patiënt in contact kwam, eveneens is besmet. Om ons stapsgewijs en gecontroleerd uit deze lockdown te kunnen halen, besliste de Nationale Veiligheidsraad gisteren de testcapaciteit in de aanloop naar 4 mei op te drijven naar 25.000 per dag. Uiteindelijk moeten zelfs 45.000 mensen per dag worden getest. 

Illustratie
AFP Illustratie

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lodewijk maesen

  meer testen is veel meer besmettingen...let gewoon beetje op.. mensen willen terug werken winkelen enz

 • Rudy Jacobs

  leer van china ,eerst iedereen verplicht mondmaskers ,maar ja belgie het enige land in de wereld die hun volk geen masker kan of beter wil geven.

 • Herman Kouter

  Eerlijk gezegd. Wie wil er nu op deze manier worden getest? Een staafje van bijna 30cm lang. Geef mij maar een bloedprik.

 • johan fransaert

  om goed te zijn zou men iedereen min eens per maand moeten testen nu stel dat ze er 50000 per dag kunnen doen (wat ze niet kunnen) dan komen ze per maand aan 1,5/1,6 miljoen testen en wat met de overige 10 miljoen belgen?.

 • Monique Peeters

  Ga je iedereen om de 10 dagen opnieuw testen? Er moet getest worden op antistoffen.