44.000 West-Vlaamse gezinnen doen mee aan provinciale groepsaankoop energie

thinkstock
44.047 West-Vlaamse gezinnen en 2.376 bedrijven zijn ingegaan op het aanbod van de winnende energieleveranciers van de groepsaankoop groene energie en gas. Dat is bijna 60 procent van de totale inschrijvingen.

Van 1 december 2016 tot en met 8 februari 2017 konden particulieren zich vrijblijvend registreren voor de groepsaankoop elektriciteit en/of gas. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare veiling kon een gunstigere prijs worden bedongen dan bij een individuele overstap. Tegelijk werd ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur koos voor 100 procent groene stroom. Liefst 73.893 gezinnen en 4.201 bedrijven schreven zich vrijblijvend in. 60 procent van de gezinnen stapte effectief over, 56 procent van de bedrijven ging ook op het aanbod in.

Elegant bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene elektriciteit/gas, liefst 32 procent onder de huidige marktprijs. Voor groene elektriciteit bleek Engie Electrabel het beste bod klaar te hebben: 17 procent onder de huidige marktprijs. Het tarief was nog voordeliger omdat ook Oost-Vlaanderen instapte in het project. Daar stapten 35.000 deelnemers over. Het was al de zesde provinciale groepsaankoop.