42 kinderen speelpleinwerking Mortsel moeten in quarantaine na coronabesmetting

Benoit De Freine
De stad Mortsel heeft een speelpleinwerking stopgezet nadat een deelnemend kind positief had getest op het coronavirus. De 42 kinderen uit de bubbel in kwestie moeten twee weken in quarantaine doorbrengen. De acht begeleiders testten intussen negatief.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De speelpleinwerking kreeg vorige week woensdag de melding dat een familielid van een van de kinderen positief had getest op Covid-19. “We hebben toen de ouders van alle kinderen op de hoogte gebracht”, zegt Gert Willems, communicatieverantwoordelijke van de stad Mortsel.

“Een aantal ouders heeft toen al beslist om hun kinderen voorlopig thuis te houden. Vrijdag vernamen we dan dat ook het kind waarvan het familielid het virus had, positief heeft getest. Daarop hebben we beslist de speelpleinwerking voor twee weken stop te zetten. De ouders van de 27 toen aanwezige kinderen zijn hen komen halen.”

Alle kinderen van dezelfde bubbel moeten nu twee weken in thuisquarantaine en de ouders kregen ook de raad om bij symptomen meteen een arts te raadplegen met het oog op een test. 

De overige zomeractiviteiten voor jeugd van de stad kunnen wel gewoon doorgaan.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Baeyens

  Dat zal niet het enige geval blijven. Er is veel te veel laksheid bij de bevolking en onze regering zonder daadkracht blijft maar rekenen op de burgerzin om haar verantwoordelijkheid te ontlopen.

 • Pierre Verpriest

  Krijgt Mortsel nu code rood zoals in het buitenland ? Hopelijk niet want dit begint waanzin te worden. Nogal logisch dat er blijvend besmettingen zullen volgen. Eens we terug beginnen samen binnen te hokken zal dit zelfs exponentieel gebeuren. Geniet van de zomer want we zullen de kracht nodig hebben. Momenteel nog geen 1 patient covid gemiddeld per ziekenhuis in België. Dat is het enige cijfer dat telt.

 • Kristof Verbeeck

  Dit is goed Mortsel heeft proportioneel meer besmettingen per duizend burgers dan andere grote dorpen Hopelijk snel onder controle

 • oswald billiet

  Dit is toch pure onzin? Waarmee zijn wij bezig? Dergelijkie opflakkeringen zijn gewoon niet te ontlopen. De tweede golf evenmin. Wat moet gebeuren, zal gebeuren.

 • Chris Ysebaert

  Wanneer gaat men toegeven dat dit virus niet te stoppen is.