42.000 bezoekers voor Navy Days in Zeebrugge

42.000 mensen brachten dit weekend een bezoek aan de Marinebasis in Zeebrugge tijdens de Navy Days. "Rekening houdend met het slechte weer blikken we terug op een zeer geslaagde editie", zegt eerste meester-chef Franky Bruneel. De organisatie van de Navy Days sprak eerder van 45.000 bezoekers, maar het blijken er uiteindelijk toch 42.000 te zijn, zoals oorspronkelijk gemeld.

Net zoals zaterdag was er ook vandaag heel veel belangstelling voor de buitenlandse schepen. Zo deed de missilecruiser USS Normandy zijn naam als blikvanger opnieuw alle eer aan. "Hoe groter de schepen, hoe meer interesse", stelt Franky Bruneel.
    
Zaterdag kwamen 22.000 nieuwsgierigen een kijkje nemen op de Marinebasis. Vandaag nog eens 20.000. "Door de regen kenden we een aarzelende start", aldus Bruneel. "De mensen kwamen druppelsgewijs binnen, maar toen het zondag na de middag uitklaarde, werd het opnieuw druk."
    
Volgens Bruneel kwamen dit jaar opvallend veel jongeren een kijkje nemen. "Uiteraard hadden ook zij aandacht voor de grote schepen. Velen onder hen waren echter ook geïnteresseerd in de rekruteringsstanden. Blijkbaar dromen heel wat onder hen van een carrière bij Defensie. Die interesse kunnen wij uiteraard alleen maar toejuichen."