41 dronkaards zoeken ruzie en worden uit het vliegtuig gezet op Brussels Airport

Een toestel van Brussels Airlines heeft gisteren op de luchthaven van Zaventem uren vertraging opgelopen nadat dronken passagiers uit het vliegtuig moesten worden gezet. Dat meldt de VRT. Het nieuws wordt bevestigd door de luchtvaartmaatschappij. Er gebeurden geen aanhoudingen.

De vlucht met 136 passagiers aan boord moest normaal om 15.30 uur vertrekken richting Alicante. "De boarding verliep normaal. Toen het toestel naar de startbaan reed, begon een groep mensen zich te misdragen. Een oproep van de bevelhebber haalde niets uit. Daarop besliste de bevelhebber om, uit veiligheidsoverwegingen en om het comfort van de andere reizigers te vrijwaren, terug te keren naar de gate", aldus een woordvoerster van Brussels Airlines. Er was ook sprake van dreigementen tegenover de bemanning. Het toestel van Brussels Airlines is tijdens het incident nooit in de lucht geweest.

Het ging om een groep van 41 passagiers die uit het toestel werd gezet. Een deel van hen was onder de invloed van alcohol. Het ging niet om Belgen. Brussels Airlines wil de nationaliteit van de betrokken passagiers niet vrijgeven. De politie werd er bij gehaald.

De vlucht liep 2,5 uur vertraging op. Niet alleen diende de groep en hun bagage het toestel te verlaten, er was ook een nieuwe bemanning nodig omdat die anders het maximum toegelaten aantal vlieguren dreigde te overschrijden.

Volgens de federale politie is de groep van 41 passagiers na bemiddeling met een verantwoordelijke van de groep zelf van het vliegtuig gestapt. Er moest geen dwang of geweld gebruikt worden door de politie. Er vonden geen aanhoudingen plaats, want de dronken personen vertoonden nog geen tekenen van openbare dronkenschap. Ook de bemanning van het vliegtuig legde geen verdere klacht neer.

OPROEP: was je aan boord van het vliegtuig of heb je iets gemerkt? Mail ons dan met je naam en telefoonnummer naar kurt.wertelaers@persgroep.be