400 mensen betogen in Leuven tegen extreme armoede

Betogers dragen een spandoek met "Armoede knelt".
BELGAONTHESPOT Betogers dragen een spandoek met "Armoede knelt".
In de Leuvense binnenstad hebben deze namiddag zowat 400 mensen gemanifesteerd om bijkomende overheidsmaatregelen te eisen tegen armoede. Het initiatief voor deze jaarlijkse betoging in de marge van de Internationale dag tegen extreme armoede en sociale uitsluiting op 17 oktober ging uit van het Leuvens Collectief tegen Armoede en Sociale Uitsluiting.

De manifestanten in deze veelkleurige stoet droegen slogans mee waarin een verhoging van de lage inkomens geëist werd en meer sociale woningen. Enkele manifestanten namen ook de te hoge ziekenhuisfactuur op de korrel. Slogans zoals "Armoede knelt" en "Recht voor iedereen op een waardig bestaan" doken ook herhaaldelijk op in de meegedragen bordjes.

Organisator Lieven Verlinde (Buurtwerk 't Lampeke) eiste in zijn toespraak dat de strijd tegen armoede en voor een solidaire samenleving prioriteit nummer één wordt van het overheidsbeleid. "De grondrechten van ieder mens op gezondheid, onderwijs, arbeid en huisvesting zijn immers niet negotieerbaar." 

BELGAONTHESPOT
BELGAONTHESPOT15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Bex

  Geef twee mensen 100€: de ene maakt er 200€ van, de andere eindigt met lege handen...

 • vanaeken jokke

  400 MENSEN gaan ze dat ook een geslaagde opkomst noemen.Er staan vacatures genoeg open ga werken profiteurs.Een basis inkomen profiteren van de werkers dat is een basis inkomen.

 • Jan Vannuffelen

  Maria Arens , basisinkomen voor iedereen is bulshit . Jij wil dus ook leven op de kap van andermans werk . Ga zelf werken voor uw kost en inwoon , of ga in noord korea wonen .

 • Maria Arens

  Geen enkel mens heeft het recht een ander mens te bevelen wat te doen? Schandelijk sommige reacties hier. Stop met zagen over geld, basisinkomen voor iedereen. Werken is geen probleem, ervoor betaald worden meer en meer....

 • Gino Denil

  VB is een rechtse partij met een economische visie die even goed de belangen van de ondernemers zal behartigen en de rechten en voordelen van de werkenden zal beknotten. Te beginnen met het afschaffen van hun vakbonden. Enkel deze van de werknemers, niet deze van de werkgevers.