400 betogers voeren actie aan gesloten centrum Vottem na zelfmoord van uitgezette vluchteling

Het gesloten centrum in Vottem.
photo_news Het gesloten centrum in Vottem.
Zowat 400 mensen hebben deze namiddag betoogd voor het gesloten centrum van Vottem (Herstal) na de zelfdoding van een Eritreeër op 9 oktober. Dat meldt het collectief CRACPE (Collectif de résistance aux centres pour étrangers), dat de manifestatie organiseerde. De 36-jarige vluchteling wachtte om uitgezet te worden naar Bulgarije, het eerste land waar hij opgevangen werd en dat hem een verblijfsvergunning toegekend had.

De vluchteling zat ongeveer vier maanden in het centrum in Vottem. "Zijn advocaat had zijn vrijlating gevraagd aan de raadkamer, die een gunstig advies formuleerde. Maar de Dienst Vreemdelingenzaken ging in beroep", aldus France Arets, woordvoerder van CRACPE.

Volgens het collectief werd de vluchteling geleidelijk aan depressiever.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Als er haat of beter gezegd ongenoegen zou zijn tegen over vreemdelingen dan is de de fout van Europa die totaal niet zelf eensgezind is over het te voeren beleid en zeker niet bekwaam is om de landen op één lijn te krijgen. Door het beleid van Europa en regels die de landen zouden moeten volgen krijgt men nog een tweestrijd in het eigen land, zo gezegd tegen en voorstanders wat het nog veel moeilijker maakt. Europa hopeloos verdeeld.

 • William Van Den Berghe

  Stuur die 400 nitwits gewoon mee.

 • Mark Wijgers

  Bulgarije is toch bij Europa, dus wat is daar verkeerd aan ? Inderdaad is er daar minder luxe voor een vluchteling ...

 • guido Bervoets

  Bart Hollevoet. Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden. Zeer juist.

 • Philip Depraetere

  Ik kan het niet beter verwoorden Bob Bedford.