Exclusief voor abonnees

4 op de 10 ouders eet te weinig met kroost: met deze tips doe je het beter

Met het hele gezin tafelen versterkt de band met de kinderen.
ZEFA Met het hele gezin tafelen versterkt de band met de kinderen.
‘s Ochtends extra vroeg de deur uit om de files te ontwijken. En ’s avonds is het ook al ‘druk, druk, druk’: er moet altijd wel iemand naar de sportclub of academie. Herkenbaar? Eén op de drie ouders ontbijt niet elke dag samen met zijn kroost. Vier op de tien gezinnen eet ’s avonds niet samen. Toch is die ‘quality time’ belangrijk. Voor de helft van de gezinnen is samen tafelen bovendien de enige mogelijkheid voor kwaliteitsvolle familietijd.

Ouders zitten wekelijks gemiddeld slechts 4,2 uur aan tafel met de kinderen. In die dagelijkse 36 minuten is het veelal snel eten en wegwezen – natafelen gebeurt weinig tot niet. “Toch is samen tafelen belangrijk voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden van kinderen en de samenhang van het gezin”, reageert Anneke Blanckaert van de Gezinsbond op de resultaten van een bevraging van Collishop. 

Je hebt 26% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    Op het nieuws werd er gemeld dat de werkgever hier iets moet aan doen. Hoe onnozel kan onze maatschappij zijn!