4 centimeter te klein, maar toch politiebaas van Europa

Catherine De Bolle (47) verkozen tot directeur van Europol

Catherine De Bolle (47) is verkozen tot nieuwe directeur van Europol.
BELGA Catherine De Bolle (47) is verkozen tot nieuwe directeur van Europol.
Catherine De Bolle (47) is de nieuwe baas van Europol, het samenwerkingsverband van de politiediensten in de EU. Nooit eerder bekleedde een Belg die functie, en nooit eerder een vrouw – een dubbele primeur, dus.

"Ik reed als kind ooit eens met mijn fiets zonder licht en werd door de politie tegengehouden. De agenten legden mij toen heel goed uit waarom ik beter met een licht op mijn fiets reed. Dat maakte indruk. Ik bedankte hen, liet mijn licht maken en ging mijn herstelde fietslamp tonen."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Als ik niet het vereiste diploma heb maar wel de kennis opgedaan door zelf studie en praktijk kom ik nooit in aanmerking . Ik vind het raar dat deze mevrouw de job krijgt ondanks dat ze te klein is . Kan iemand dat uileggen ? Ons kent ons in de politiek !

 • André Van Laethem

  Is dit ook geen fraude ? in het voedselagentschap maakt men problemen dit mag

 • Jef Lois

  JM Dedekker had gelijk.

 • Wilfried Vanden Berg

  Het is niet wat je kent, maar wie je kent . En dan gaan alle deuren open.En dat durft men kwaliteit noemen. Het justitie circus .

 • Manten Kalle

  Te klein en toch toegelaten bij de rijkswacht. In die tijd moest de rijkswacht verplicht de quota halen wat betreft de toelating van vrouwen. Verplicht ... door de door u aangestelde politiekers. Dus niet klagen.