4.400 euro per maand: Puigdemont huurt deze riante villa en lijkt dus nog even in ons land te blijven

De Catalaanse ex-leider huurt sinds gisteren deze riante villa met zes slaapkamers in Waterloo.
Logic Immo & AFP De Catalaanse ex-leider huurt sinds gisteren deze riante villa met zes slaapkamers in Waterloo.
De Catalaanse ex-minister-president Carles Puigdemont verblijft nog altijd in ons land en lijkt ook niet onmiddellijk van plan te vertrekken. Volgens L'Echo zou hij een luxueuze villa huren in Waterloo. Het prijskaartje is niet min: liefst 4.400 euro per maand.

Vijf Belgische jagers die afgelopen zondag met een privévliegtuig van Charleroi naar Ocaña bij Toledo (Spanje) vlogen, werden er opgewacht door de Spaanse ordediensten. Wel honderd agenten in uniform en in burger omsingelden het toestel, omdat gedacht werd dat Carles Puigdemont aan boord zat. Vals alarm, want de afgezette Catalaanse minister-president zat op dat moment in Brussel.

En Puigdemont blijkt niet van plan ons grondgebied snel te verlaten. Er loopt nog altijd een arrestatiebevel tegen hem, en één voet op Spaanse bodem is voor de ordediensten genoeg om hem op te pakken. De banneling zet zijn strijd dan maar voort vanuit ons land, meer bepaald vanuit Waterloo. Daar zou hij een villa huren. Het contract werd volgens Franstalige media woensdag ondertekend.

Sauna en garage voor vier auto's

Via één van zijn adviseurs en vrienden - volgens 'ABC España' gaat het om Josep Maria Matamala Alsina - telt Puigdemont voor het riante pand maar liefst 4.400 euro per maand neer. Het huis met een oppervlakte van 550 vierkante meter ligt in de Rue de l'Avocat, een van de chiquere wijken van de Waals-Brabantse gemeente die een kleine 30.000 inwoners telt. Aanwezig: zes slaapkamers en drie badkamers. In het huis is ook een sauna en garage voor vier auto's. Ook aan groen geen gebrek: het terras van honderd vierkante meter kijkt uit op de tuin van tien are. Groot genoeg dus voor zijn gezinnetje - Puigdemont heeft een vrouw en twee kinderen - en enkele van zijn adviseurs. 

Een andere villa in de buurt, die volgens hetzelfde immokantoor maar niet verkocht raakt, wordt binnenkort allicht gehuurd door de andere vier afgezette Catalaanse ministers die nog in ons land verblijven.

De burgemeester van Waterloo, Florence Reuter, zegt niet op de hoogte te zijn dat de separatistische leider momenteel in haar gemeente verblijft.

De villa zou gelegen zijn in de Rue de l'Avocat in Waterloo.
Google Streetview De villa zou gelegen zijn in de Rue de l'Avocat in Waterloo.141 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Valgaern

  Wim, Puigdemont is volgens zijn eigen zeggen géén europees burger meer. Hypocriet om staan te roepen om Europa, terwijl hij zichzelf eerst buiten Europa plaatst. Hypocriet van u en nva om constant kritiek op Europa te hebben, maar als het hun uitkomt wel vragende partij zijn. Zulke personen Wim, dat zijn zeveraars!

 • Ronald Polutnik

  En een arme mens die zijn huurwoning , een sociale woning van 250€ huur niet kan betalen daar zullen de regering wel niet bijspringen . Die arme mens zal verder creperen . Maar ja dat is ook weer waar het is de REGERING VOOR DE RIJKEN , was ik bijna vergeten sorry .

 • Jan Brecht

  Hij is wel een lafaard die gaat lopen en zijn zogezegde volk in de steek liet

 • Ronny Ooijen

  stals wim,en gingen zij die hier in 1830 de onafhankelijkheid uitriepen toen ook lopen?Lieten zij hun volk in de steek?Maakte zij toen misbruik van overheidsgeld?Het gaat hier vandaag om een Catalaan die een onwettig referendum hield,misbruik maakte van overheidsgeld,zijn verantwoordelijkheid niet opneemt en het land ontvluchtte.Wie zijn gat brandt...

 • stals wim

  Puigdemont is een Europees burger verdrag van Schengen en heeft rechten en plichten hier Vergeet niet in 1830 heeft belgie ook eenzijdig de onafhankelijk uitgeroepen dit was ook een aanslag op de grondwet Veroordeel niet te snel