39-jarige papa van baby van 4 maand overlijdt aan coronavirus

Photo News
Een van de acht slachtoffers die de afgelopen 24 uur in België vielen door het coronavirus, is een jonge vader. De 39-jarige Brusselaar had een dochtertje van 4 maanden en lachte eerst zelf nog met het virus. Volgens een van zijn vrienden nemen velen de maatregelen nog steeds niet serieus. Hij hoopt met dit verhaal meer bewustzijn te creëren, zo getuigt hij aan Sudpresse.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Toen de jonge vader hem deze week opbelde, voelde hij zich al wat grieperig. “Hij grapte nog dat hij besmet was met het coronavirus", klinkt het bij zijn vriend. Zaterdagochtend werden de symptomen plots erger en kreeg hij moeilijkheden met ademen. Op de spoedafdeling van het ziekenhuis kreeg hij te horen dat hij effectief besmet was met het coronavirus. Hij werd nog beademd in het ziekenhuis, maar enkele uren later overleed de man.

Respecteren van de maatregelen

Zijn vriend hoopt nu dat het verhaal van dit jonge slachtoffer de mensen aanzet om voorzichtiger te zijn. “Eerlijk gezegd zijn veel mensen zich nog steeds niet bewust van het risico. Het lijkt voor hen een ver-van-mijn-bedshow en ze denken dat het hen niet zal raken. Maar de doden zijn mensen van vlees en bloed en niet gewoon een opsomming van cijfertjes door de overheid. Ik woon zelf in Schaarbeek en ik kan zeggen dat de maatregelen niet gerespecteerd worden, jongeren spelen bijvoorbeeld nog gewoon op straat. Eerlijk, zolang we geen totale lockdown en een avondklok invoeren, blijven mensen zich helemaal niets aantrekken van de adviezen.”
47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Decoudu

  Ik blijf mooi in mijn huis ik ga alleen buiten voor mijn boodschappen en om mijn hond uit te laten voor de rest blijf ik binnen en zeker met mijn diabetes ga ik geen risico nemen zeker voor onzeker spelen

 • sandra van campenhout

  Dezelfde nonchalance doet zich jammergenoeg in Anderlecht ook voor ...

 • Loesje Vranken

  Echt thuis blijven!! DE PIEK is nu !! Waarom denk je dat ze nu alles met video boodschappen doen op tv en radio van thuis maken? Omdat nu de piek is verdorie.

 • jean-marie van doren

  Er wordt alleen over mannen gepraat die sterven. Waarom zeggen ze niet hoeveel mannen en vrouwen plus exacte leeftijd?

 • Robert Anken

  Deze melding heeft niks te maken met paniekzaaien, jonge gezonde mensen kunnen ook sterven.