38 cellen leeg, en toch slapen 12 gedetineerden op de grond in Brugse gevangenis

BELGA

In de gevangenis van Brugge slapen momenteel 12 gedetineerden op matrassen op de grond. Dat blijkt uit een vraag van Vlaams parlementslid Annick Lambrecht (sp.a) aan minister van Justitie Koen Geens. Nochtans staan in de Brugse gevangenis 38 cellen leeg. "Het gevolg van een groot personeelstekort. Dit is een zeer gevaarlijke situatie", zegt Annick Lambrecht.

Op de vraag hoeveel personeelstekort er is, kon geen exact antwoord gegeven worden. Volgens Vlaams parlementslid Annick Lambrecht (sp.a) zou het evenwel om 'tientallen' gaan. De vrees bestaat nu dat het onveiligheidsgevoel in de Brugse gevangenis nog zal toenemen. "Gedetineerden op matrassen in een volle cel te slapen leggen, is allesbehalve bevorderlijk om de kalmte te bewaren", aldus Lambrecht. "Het is onbegrijpelijk dat het zo ver is gekomen. 38 cellen in twee vleugels staan gewoon leeg te verkommeren. Er is dringend verandering nodig."
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Van Laethem

  laat ze allemaal op de grond slapen. Hun slachtoffers slapen in vele gevallen onder de grond.

 • pascal devillé

  Het is niet slapen op de grond maar slapen op een matras op de grond.Er zijn veel mensen buiten de gevangenis die dat uit eigen wil graag zo doen.Geen enkel probleem op zich.

 • Jules Steenwinckel

  Besparingen , weet je . Besparen is het code woord .

 • jozef stevens

  Het gevangenis beleid is dan ook al jaren een catastrofe stakingen dan weer tekort aan cellen wijkt men uit naar Nederland reeds jaren gebrek aan personeel enkelbanden nu weer cellen leeg wat wij zelf doen doen wij beter ???

 • marijke boulet

  Privatiseren die handel .