368 kilometer fietsen naar Parijs voor klimaat, Johan Museeuw doet het

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Aan het Atomium in Brussel zijn vanochtend rond 6 uur zeven fietsers vertrokken naar Parijs, waar ze tegen vanavond de Eiffeltoren willen bereiken. Het groepje fietsers, bij wie ex-profwielrenner Johan Museeuw, wil op die manier mensen warm maken om in november mee te gaan met de Climate Express naar de 21ste klimaattop in Parijs.

In Parijs vindt op 29 november een grote mars plaats voor het klimaat. Climate Express wil die dag 10.000 Belgen naar Parijs brengen met de trein en bus. Vijf dagen voor de mars vertrekt er ook een grote fietskaravaan vanuit België naar Parijs. Climate Express hoopt voor die tocht 300 deelnemers te verzamelen en het is de rit van die fietstocht die Museeuw en het Climate Express peloton vandaag fietsen om aan te tonen dat de vijfdaagse rit in november goed doenbaar is.

Climate Express
De stunt maakt deel uit van de #movetheclimate-campagne van Climate Express. Met verschillende acties willen ze zoveel mogelijk mensen warm maken om mee te gaan naar Parijs met de fiets, de bus of de trein. Climate Express wil op de internationale klimaatsonderhandelingen de stem van de massa laten horen voor een daadkrachtige en solidaire aanpak van de klimaatverandering.

Andere winters en zomers
Ook Johan Museeuw zelf toont zich overtuigd van de noodzaak tot actie. "Ik zie andere winters, andere zomers", klinkt het. "Ik denk aan mijn kinderen en hun kinderen. Als we er niet met z'n allen iets aan doen, wordt het een ramp voor de wereld."