34.000 berichtjes en telefoontjes in half jaar tijd om vriendin terug te winnen

Een man uit Poperinge moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor stalken van zijn vriendin.
Henk Deleu Een man uit Poperinge moet zich op de rechtbank van Ieper verantwoorden voor stalken van zijn vriendin.
Een man uit Poperinge die voor de rechter van Ieper staat, belaagde zijn partner met 34.000 (!) telefoontjes en berichtjes in een half jaar tijd. De beklaagde wou zijn vriendin absoluut voor zich terugwinnen en slaagde daar nog in ook.

J.C. uit Poperinge riskeert drie jaar cel, waarvan een deel met uitstel, voor het belagen van zijn vriendin. De relatie tussen de twee raakte in een dip omdat de man blijkbaar nogal agressief uit de hoek kon komen. “Ik heb zelden zo’n dossier gezien, ik weet niet waar te beginnen”, zei de openbare aanklager over de feiten. De Poperingenaar begon de vrouw te stalken en hij deed dat heel grondig. Volgens het openbaar ministerie pleegde de beklaagde op zes maanden tijd niet minder dan 34.000 telefoontjes en berichtjes om zijn vriendin terug te winnen. Dat zijn er ongeveer 200 per dag. “Ik ben te ver gegaan”, zei de man tegen de rechter. Maar zijn inspanningen loonden, want het koppel is weer samen. J.C. riskeert nu wel achter tralies te vliegen. De advocaat van de beklaagde vraagt mildheid aan de rechter. “Die man heeft gevochten als een leeuw voor de liefde van zijn leven”, aldus de raadsman. Vonnis op 28 maart.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Als daar maar geen vodden van komen.

 • Roland Louf

  Echt bangelijk - ik vrees er voor

 • Bjorn Eeckhout

  Nu het gelukt is zou ik zeggen : de aanhouder wint, maar als het niet gelukt zou zijn... Stalker!!!!

 • wim luyckx

  Essentie ontbreekt: Wie heeft klacht neergelegd?