300 postbodes te kort: postbedeling loopt in sommige regio’s al maanden spaak

Photonews
Bpost komt 300 postbodes tekort. Het gebrek aan personeel is zo groot dat de bedeling in bepaalde regio's al maanden spaak loopt.

De ruime Brusselse Rand rond Zaventem en Ternat, Mechelen, de regio rond de Antwerpse en Gentse haven, het Meetjesland en het Waasland: voor veel inwoners in deze gebieden is het elke dag gokken of de postbode wel langskomt.

Bpost vindt geen personeel en zit met de handen in het haar. "Door de aanwezigheid van andere grote werkgevers in bepaalde regio's is er veel concurrentie", zegt het bedrijf. "Ondanks onze inspanningen lukt het maar niet om de vacatures in te vullen."

Volgende maand start bpost met een grote wervingscampagne. "We lanceren via sociale media getuigenissen van postbodes om geïnteresseerden warm te maken voor hun beroep."

"Dat bpost dan ook eens denkt aan de werkomstandigheden", reageren de vakbonden. "De postbodes die we nog hebben, doen almaar langere rondes, we moeten steeds meer pakjes bezorgen en overwerken. In sommige centra is de werkdruk stilaan onmenselijk."

De vakbonden ACOD en VSOA plannen geen nationale poststakingen, maar sluiten lokale acties niet uit. "Met de verkiezingen én het drukke winterseizoen in aantocht, zou de actiebereidheid weleens kunnen toenemen", klinkt het. In Sint-Niklaas legden ontevreden postbedienden gisteren nog het werk neer.




185 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  300 potbodes te kort en ......300 managers teveel ! Zo gaat dat hier en wie zitten in de beheerraden ? Raad maar of zoek het op .....

 • Daisy Vanreet

  Waar is die gezellige facteur gebleven uit mijn jeugd? Nu telt alleen nog maar produceren en renderen. Privatiseer nog maar wat, tot alles kapot is.

 • Gaston Armi

  Bpost, wie is er beter van geworden,.....de CEO

 • Roy Cooks

  Als een beroepsdopper meer binnen rijft dan een postbode die in alle vroegte door weer en wind moet... tja...

 • Gino Denil

  Het ene te lage loon moet men niet rechtvaardigen met het andere te lage loon, Marc Statham. Dan kunnen we straks allemaal gaan werken aan 5 € per dag en stellen dat we nog beter af zijn dan sommige landen waar men maar 3 $ per dag verdient.