300 postbodes te kort: postbedeling loopt in sommige regio’s al maanden spaak

Photonews
Bpost komt 300 postbodes tekort. Het gebrek aan personeel is zo groot dat de bedeling in bepaalde regio's al maanden spaak loopt.

De ruime Brusselse Rand rond Zaventem en Ternat, Mechelen, de regio rond de Antwerpse en Gentse haven, het Meetjesland en het Waasland: voor veel inwoners in deze gebieden is het elke dag gokken of de postbode wel langskomt.

Bpost vindt geen personeel en zit met de handen in het haar. "Door de aanwezigheid van andere grote werkgevers in bepaalde regio's is er veel concurrentie", zegt het bedrijf. "Ondanks onze inspanningen lukt het maar niet om de vacatures in te vullen."

Volgende maand start bpost met een grote wervingscampagne. "We lanceren via sociale media getuigenissen van postbodes om geïnteresseerden warm te maken voor hun beroep."

"Dat bpost dan ook eens denkt aan de werkomstandigheden", reageren de vakbonden. "De postbodes die we nog hebben, doen almaar langere rondes, we moeten steeds meer pakjes bezorgen en overwerken. In sommige centra is de werkdruk stilaan onmenselijk."

De vakbonden ACOD en VSOA plannen geen nationale poststakingen, maar sluiten lokale acties niet uit. "Met de verkiezingen én het drukke winterseizoen in aantocht, zou de actiebereidheid weleens kunnen toenemen", klinkt het. In Sint-Niklaas legden ontevreden postbedienden gisteren nog het werk neer.
189 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mieke jansens

  slecht bestuur slechte managers

 • Freddy De Vos

  Mocht men een rijbewijs B niet verplichten, zou men meer kandidaten vinden. Maar, helaas... . Jonge gemotiveerde mensen worden geweigerd op basis van dit soort futiliteiten, terwijl de meerderheid van de postbodes per fiets rijdt.

 • Freddy De Vos

  Aan alle postbodes die voor Bpost werken. Ik heb enorm veel respect voor jullie, maar zoek a.u.b. ander werk. Jullie worden betaald voor een hongerloon, jullie werkgever heeft geen respect voor jullie en daarnaast worden overuren niet betaald! Met de motivatie die jullie hebben, zijn er betere jobs (veel mensen staan te springen voor zo'n gemotiveerd personeel, dat elke dag door weer en wind rijd met een glimlach en klantvriendelijkheid).

 • Peeters Jean-paul

  Al paar keer gesolliciteerd voor postbode online krijg je direct een melding dat je niet voldoet? Maar goed ondertussen ander werk gevonden..

 • Herman Hermans

  Het is niet alleen de post hoor waar het water aan de lippen staat! Een teveel aan managers is dan weer geen probleem! Die zitten met hun vingers te draaien en problemenen te maken waar er geen zijn.