30 procent Crelan- en AXA- bankkantoren op minder dan 500 meter van elkaar

Het logo van Crelan.
BELGA Het logo van Crelan.
Na de geplande overname van AXA Bank België krijgt Crelan een netwerk van 1.141 bankagentschappen. Daar zit heel wat overlap in, blijkt uit een analyse van De Tijd. Op een aantal plaatsen liggen Crelan- en AXA-kantoren recht tegenover elkaar, of liggen ze in dezelfde straat met amper enkele huizen tussen.

Bij 30 procent van de kantoren is er op minder dan 500 meter een ander agentschap van AXA of Crelan te vinden, leert een vergelijking van de adressen van alle agentschappen op de websites van de banken. Bij de helft van de kantoren is er op minder dan 1,3 kilometer al een ander agentschap te vinden.

Toen het management van Crelan vrijdag de overname van AXA Bank aankondigde, klonk het al dat die onvermijdelijk zou leiden tot een rationalisering van het kantorennet. Crelan en AXA Bank hadden eind vorig jaar respectievelijk 586 en 555 kantoren. Samen zouden dat op termijn dus 1.141 kantoren met Crelan-logo worden. Dat zijn er meer dan de vier grootbanken, die elk 600 tot 700 kantoren hebben.

Hoe Crelan die inkrimping van het gefuseerde kantorennet aanpakt, wordt pas volgend jaar duidelijk, na de officiële afronding van de overname.

Een filiaal van AXa in Antwerpen.
Photo News Een filiaal van AXa in Antwerpen.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny vanderlinden

  Een kleine tip misschien voor degenen die er werken, kijk maar al eens links en rechts over uw schouder voor een andere job, 't regent nog niet maar begint toch al te druppelen.

 • Luc Deville

  Hoe is het met de overlap bij journalisten?

 • Noella Vancompernolle

  Als de media al zelf een rationaliseringsproces voeren, kunnen ze misschien ook bekijken waar de lege vlekken zijn? Om bijvoorbeeld bankautomaten te plaatsen in dorpskernen die er nu niet over beschikken?

 • Peter Buyck

  dan gaat het vooral over grootsteden... niet over centrumsteden/gemeenten/dorpen. Tussen 'onze crelan en axa' zit ruim 7 km...