30 miljoen voor fietspaden ongebruikt

Van de 60 miljoen euro die de Vlaamse overheid jaarlijks begroot voor betere fietspaden, wordt amper de helft écht gebruikt. Dat zegt de Fietsersbond vrijdag in Het Laatste Nieuws. Nochtans regent het klachten over de erbarmelijke staat van de fietspaden, schrijft de krant.


Rompslomp
De 26 miljoen euro die in 2007 was voorzien, bleef ongebruikt in de schatkist zitten, goed voor bijna de helft van de begrote 60 miljoen. De reden volgens de Fietsersbond zijn onteigeningsprocedures en andere administratieve rompslomp.

Merckx
Volgens de Fietsersbond klagen de fietsers in Vlaanderen terecht steen en been over de erbarmelijke staat van de fietspaden. Het Vlaamse Meldpunt voor Fietspaden kreeg in een half jaar tijd 831 klachten. Eerder deze week klaagde ook Eddy Merckx over de fietspaden, bij de voorstelling van zijn wielergids.


Politici
Op de kabinetten van de bevoegde ministers Van Brempt en Crevits ontkent men niet dat er een trage vooruitgang is, maar blijft men bij het standpunt dat al het geld wordt uitgegeven. "De Fietsersbond maakt een rekenfout", luidt het.