30.604 bestuurders geflitst tijdens flitsmarathon

BELGA
Tijdens de flitsmarathon van gisteren controleerde de politie in totaal zo’n 1,2 miljoen voertuigen. Daarvan reden er 30.604 te snel, dat is 2,55 procent. Er werden ook 181 rijbewijzen ingetrokken.

Aan de twaalfde editie van de flitsmarathon namen 133 politiezones en de Federale Wegpolitie deel. De actie begon dinsdag om 6 uur en duurde 24 uur. De politie hoopt met de vooraf aangekondigde acties een mentaliteitswijziging teweeg te brengen bij hardleerse bestuurders.

Het percentage betrapte bestuurders lag iets lager dan de 2,71 procent van de vorige editie van de flitsmarathon, maar toen werden maar 65 rijbewijzen ingetrokken.

Nog te veel bestuurders negeren de snelheidslimieten, klinkt het. “Elke bestuurder die een snelheidsovertreding begaat, moet zich bewust zijn van de gevaren voor zijn of haar eigen veiligheid, maar ook voor die van de andere weggebruikers.”
84 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Martin

  zoals bij de andere vooraf aangekondigde controle... verplicht naar rechtbank en rijbewijs kwijt.

 • RONNY DEKIMPE

  Tja ik reed 56 en met gecorrigeerde snelheid 52. Dus 53 euro boete. Ik zal de volgende maal meer naar mijn kilometerteller kijken die mij dan wel de nodige afleiding zal geven op de verkeersveiligheid. Maar ik geef toe, ik heb te vlug gereden, vooraleer ik hier bakken kritiek krijg op mijn roekeloos rijdgedrag van 56 km per uur.

 • Gaston FOUBERT

  Ik ben die 30.604 bestuurders dankbaar dat ze onze wegen helpen onderhouden.

 • François Vande Wynckel

  Inderdaad, mensen die maar 10 km. te snel rijden zijn geen doodrijders maar wel zijn het personen die hun broek vegen aan de opgelegde snelheidsregels. Is het nu echt zo moeilijk om zich te houden aan de wegcode? Iedereen weet, dat als men overal 10 kilometer per uur sneller mocht rijden, er evenveel snelheidsovertredingen zouden zijn als nu. Sommigen willen zich gewoon niet aan de wet houden, zelfs al vallen er slachtoffers.

 • Johan Billiet

  boetes zijn hier vrij laag, daarom vegen de mensen hun gat aan oa. snelheidsbeperkingen, wellicht tarieven, best samen met complementaire straffen (auto stilleggen) aanpassen naar boven..