296 nieuwe jobs door uitbreiding gezinszorg

Vlaams minister van Welzijn en Gezin Steven Vanackere (CD&V) breidt het aantal gesubsidieerde uren gezinszorg fors uit in 2008. "Dit jaar komen er 343.000 extra uren gezinszorg bij in Vlaanderen, een investering van 8,36 miljoen euro. In totaal worden dit jaar 15.562.464 uren gezinszorg gefinancierd. Door de uitbreiding van het aantal uren gezinszorg kunnen 296 extra voltijdse verzorgenden worden aangenomen binnen de diensten voor gezinszorg.

Huishoudelijke en verzorgende taken
Gezinszorg biedt hulp- en dienstverlening aan huis voor zorgbehoevende personen en gezinnen. Een verzorgende komt bij de hulpbehoevende persoon aan huis en helpt met huishoudelijke taken zoals maaltijden bereiden, onderhoud van de woning, was en strijk. Ook verzorgende taken zoals hygiënische zorgen en kraamhulp aan jonge gezinnen worden geboden.

Uren onbenut
Minister Vanackere wijst erop dat hij voor het eerst naast de jaarlijkse uitbreiding ook de uren die in het verleden werden toegekend, maar onbenut bleven, zal toekennen aan diensten die wel de capaciteit hebben om de uren effectief te realiseren. "Deze nieuwe maatregel is goed voor zo'n 112.838 extra uren gezinszorg", luidt het. De uitbreiding van het aantal uren gezinszorg komt daarmee volgens de CD&V-minister op het hoogste peil sinds 2000. (belga/tdb)

Vlaams minister van Welzijn en Gezin Steven Vanackere.
UNKNOWN Vlaams minister van Welzijn en Gezin Steven Vanackere.