28-jarige deelnemer 20 km door Brussel overleden

BELGA
Eén deelnemer aan de 35ste editie van de '20 kilometer door Brussel' is overleden. Dat meldt de politie. Veel lopers hadden last van het warme weer. De man van 28 uit Waals-Brabant werd onwel en zijn hart begaf het. Hij werd nog naar het ziekenhuis overgebracht waar hij overleed.

Liefst 40.200 personen hebben deze voormiddag deelgenomen aan de 20 kilometer door Brussel. Dat zijn er meer dan ooit tevoren. Het warme weer heeft er dan weer voor gezorgd dat het Rode Kruis meer dan 600 interventies moest afwerken. 35 personen zijn overgebracht naar de verschillende Brusselse ziekenhuizen, verschillende van hen met hartproblemen.

"We hadden 430 hulpverleners ingezet en er waren ook 6 medische teams van de verschillende ziekenhuizen aanwezig", zegt Nancy Ferroni van het Rode Kruis. "Die stonden verspreid over 14 hulpposten langs het parcours en aan de aankomst en hebben hun handen vol gehad."

Alleen al aan de aankomst moesten 270 mensen geholpen worden. Heel wat lopers hadden last van oververhitting en 35 personen moesten naar een ziekenhuis overgebracht worden. Daarbij waren verschillende personen met hartklachten, waarvan er enkelen op de meet of langs het parcours moesten gereanimeerd worden.