27 personen opgepakt in het Luikse voor drugshandel

Archiefbeeld.
PHOTO_NEWS Archiefbeeld.
In het Luikse zijn deze ochtend 27 mensen opgepakt in het kader van een grote politieoperatie die bedoeld was om een grote cocaïne- en cannabistrafiek in Luik en Seraing te ontmantelen. Dat heeft de federale gerechtelijke politie gemeld. Die politiedienst voerde het onderzoek in nauwe samenwerking met de lokale opsporingsdienst van de politiezone Seraing-Neupré.

Honderdvijftig politieagenten voerden deze ochtend een twintigtal huiszoekingen uit. Daar zijn dus 27 personen, onder wie een tiental vreemdelingen, opgepakt.

Er werden, op verschillende plaatsen, ook drie wapens in beslag genomen, net als airconditioningsapparatuur, vervalste documenten, verschillende gsm's, ongeveer 17.000 euro en drugs in kleine hoeveelheden. De geviseerde personen worden ervan verdacht al verschillende jaren bezig te zijn met een intensieve handel in drugs op lokaal en bovenlokaal niveau.

Meerdere keren per week gingen de dealers zich bevoorraden in Nederland. De cocaïne en cannabis werden vooral verkocht in Seraing en Luik, maar een deel werd ook doorverkocht aan buitenlandse klanten. Aan het hoofd van de drugshandel staan drie broers die al eerder voor gelijkaardige feiten veroordeeld werden.