27 moordpogingen: moeder doodt twee van vier kinderen

Mahacine B. stond in tranen voor de rechter. De vrouw kan tot 30 jaar cel krijgen.
RV Mahacine B. stond in tranen voor de rechter. De vrouw kan tot 30 jaar cel krijgen.
Een moeder uit Molenbeek heeft twee van haar vier kinderen vermoord, en heeft in totaal 27 moordpogingen gedaan op haar kroost. Baby Romaïsse (10 maanden) en peuter Waed (2 jaar) stierven na ademhalingsproblemen. Mahacine B. (36) lijdt aan münchhausen by proxy en maakte haar kinderen dus bewust ziek. "Ik wist niet wat ik ze aandeed. Ik ben geen moeder die haar kinderen doodt", zei ze gisteren op haar proces.

In maart 2009 brengt Mahacine B. haar tien maanden oude baby Romaïsse naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen. Dokters kunnen niets meer doen. Het baby'tje sterft op 11 maart. Negen maanden later is het de beurt aan peuter Waed, 2 jaar en vier maanden oud. Hij komt in een ander ziekenhuis terecht met dezelfde symptomen. Ook hij overlijdt.

Niemand stelt zich op dat moment vragen - hoewel de kinderen in hun jonge leventjes al meermaals zijn opgenomen in het ziekenhuis. Niemand vermoedt kwaad opzet. En dus komt er geen onderzoek. Dat verandert drie jaar later, op 31 oktober 2012. Mahacine B. zit wéér op de spoeddienst van Koningin Fabiola-kinderziekenhuis. Dit keer met haar baby Mohamed. Het kind van een paar weken oud heeft dan al vier keer op intensieve zorgen gelegen. Een kinderarts vertrouwt het zaakje niet en slaat alarm bij het parket van Brussel.

Het gerecht opent een onderzoek waaruit blijkt dat de kinderen niet zomaar ziek waren. Ze moesten telkens opgenomen worden als ze alleen waren geweest met hun moeder.

Vijf jaar lang doet het parket onderzoek. De speurders ontdekten dat ze haar kinderen tot 27 keer had proberen vermoorden. Hoe ze te werk ging en waarom ze het deed, leest u in HLN+ voor abonnees. Proef nu vier weken gratis.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MYRTHE PASS

  Het is een moeder die geen inzicht wil hebben, want het is toch erg om te moeten vaststellen dat ze een kindermoordenares is. Ocharme voor het kindje van 10 maanden en de kleuter van 2 jaar!

 • Hendrik Bervoets

  27 x levenslange opsluiting zonder mogelijkheid tot vervroegde vrijlating !

 • Sarah Vandeurzen

  De aandoening heet munchausen by proxy syndrome, meneer de baron.

 • Stephanie P.

  Amai is makkelijk gezegd weer he. Ik wist niet wat ik deed haha gaan ze dat nu allemaal beginnen zeggen? Ze had nooit moeder mogen worden gewoon.

 • Jan Huysmans

  De kinderen hadden al lang geplaatst moeten zijn.