250 mensen betogen voor dierenrechten in Brussel: “De toekomst is vegan”

BELGAONTHESPOT
In Brussel hebben deze namiddag zo'n 250 mensen deelgenomen aan de eerste Animal Rights March in België. De betogers eisen dat er een einde komt aan het dierenleed en dat dieren rechten krijgen. 

"Dieren zijn even veel waard als mensen, hun levens zijn even veel waard als een mensenleven", zegt betoogster Tine De Wilde. "Zij willen niet sterven, zij voelen angst, ze voelen pijn, net als ons.”

"We komen vandaag op straat om onze stem te laten horen voor zij die dagelijks stilgezwegen worden, die dagelijks gebruikt, misbruikt, mishandeld en vermoord worden", gaat de actievoerster verder. "Wij willen dat dit stopt. Al die dieren, al die waardevolle, onschuldige levens worden door de egoïstische mens absoluut niet geëerbiedigd. Daartegen zeggen we neen, we staan hier voor een beter leven voor alle dieren, voor een wereld waarin al het leven op aarde gerespecteerd wordt."

Hun boodschap is vandaag meer dan ooit cruciaal, vinden de betogers: "De wereld staat letterlijk in brand. Kijk maar naar de Noordpool, het Amazonewoud. En dat allemaal omdat de overgrote meerderheid weigert de ogen te openen. Wel onze ogen zijn al open en het is de hoogste tijd dat we ook onze mond openen: de toekomst is vegan.”

BELGAONTHESPOT

Ook op andere plekken in de wereld waren er overigens marsen voor dieren:
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicole Vogelaere

  Ben ook tegen dit soort demonstraties van welke soort dan ook. Mensen iets op dringen werkt averechts. Waarom je jou als veganist steeds moet verdedigen snap ik evenmin, je kiest uiteindelijk voor het goede. Een leven blijft een leven, het kweken er van om een soort te onderhouden is niet de natuur. Dieren worden beschouwd als producten. Hoe kan dit steeds mooi gepraat worden?

 • John Boog

  Als ik het goed begrepen heb leven er op elk moment 70 miljard dieren die gehouden worden om uiteindelijk te dienen voor consumptievlees. Feitelijk vragen die vegans dus om uitroeiing van 70 miljard dieren, want als iedereen vegan is geworden zijn die dieren volstrekt overbodig geworden.

 • Anne Callebaut

  Al duizenden jaren voeden we ons met dieren,en die vegitariers gaan dat afschaffen,dat wil ik zien en hoe en wanneer????????

 • Peter Janssens

  Een leeuw zal ook niet twijfelen als die een lekker mensenhapje krijgt. Eten en gegeten worden, het is de natuur. Deze planteneters gaan tegen hun natuur in en proberen ons dat ook op te dringen. Leven en laten leven is ook een natuurwet, daar zondigen deze vegans massaal aan.

 • Chiram Van Hamme

  massa vlees productie is idd slecht. liever samenleggen met hele hoop buren bij kleine lokale boer die geen voer maar natuurlijke voedsel geeft. Zolang al het vegan eten moet ingevoerd worden en ingepakt in plastiek is het even vervuilend om dat te stimuleren dan eco en locaal te gaan.