24 Laundry Day-bezoekers bevrijd uit defecte zweefmolen

Marc De Roeck
Op het Antwerpse festival Laundry Day heeft de brandweer 24 bezoekers bevrijd van een defecte kermisattractie op het terrein. Er vielen geen gewonden.

Op de draaimolen op het midden van het festivalterrein kunnen bezoekers rondjes draaien tot op 60 meter hoogte. Door een defect op 20 meter hoogte zaten 24 mensen een tijdlang vast. "Op drie kwartier tijd heeft de brandweer iedereen kunnen naar beneden halen", zegt een woordvoerder van het festival.

Marc De Roeck

"De precieze oorzaak van het technisch defect kennen we nog niet, maar de molen zal waarschijnlijk voor de rest van het festival buiten werking zijn", zegt mede-organisator Wim Van der Borght.

De 21ste editie van het festival op het Antwerpse Linkeroever lokte met 22.500 bezoekers zo'n 5.000 bezoekers minder dan de jubileumeditie van vorig jaar. "We zitten in een transitiejaar maar hebben het gevoel dat we mooi op schema zitten voor de herpositionering van het festival", zegt medeorganisator Wim Van der Borght.

Op zeven door containers gescheiden podia, kon het publiek naast dancekleppers ook heel wat hiphopartiesten ontdekken. Platenlabel Top Notch zorgde voor een volledig Nederlandstalig hiphoppodium met onder anderen De Jeugd Van Tegenwoordig, ook het Vilvoordse Fire Is Gold-festival baatte een eigen stage uit.

VTM NIEUWS
Gilles Van Bouwel postte deze story op Instagram.
Gilles Van Bouwel op Instagram Gilles Van Bouwel postte deze story op Instagram.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Van Hoof

  Staat nog op de bucket list.

 • Peter Rogge

  Ik ben blij dat geen 1 van jullie zuurpruimen die hier commentaar heeft aanwezig was gisteren, ik zag vooral een goeie uitgelaten sfeer en gezelligheid...

 • Jo Peeters

  Die dingen verbieden! Jongeren blijven beter met beide voeten op de grond.

 • Jacky Coolman

  Vroeger was dat mijn lievelingsattractie. Nu ziet het er spannend(?) uit. Vroeger bleven we laag bij grond. 'k Kreeg er niet genoeg van!

 • Rody Franks

  Bestaan er nog wel attracties die niet levensgevaarlijk zijn?