23-jarige vrouw van fiets gesleurd en verkracht in Sint-Amands

De feiten gebeurden op een veldweg tussen Smissen en de Oude Heirbaan in Sint-Amands.
Google Street View De feiten gebeurden op een veldweg tussen Smissen en de Oude Heirbaan in Sint-Amands.
Politie en parket zijn op zoek naar de dader van een verkrachting in  Sint-Amands (provincie Antwerpen). Een 23-jarige vrouw werd vorige week van haar fiets gesleurd en aangerand op een veldweg tussen Smissen en de Oude Heirbaan, niet ver van de N17.

"De jonge vrouw was vorige week donderdag rond 23 uur met de fiets onderweg naar huis, nadat ze iets was gaan drinken met een vriendin. Net voor de veldweg splitsten de vriendinnen zich op, omdat ze elk een andere richting uit moesten", zegt Nele Poelmans van het Antwerpse parket, afdeling Mechelen. 

Klemgereden

"Toen de vrouw alleen op het onverlichte veldbaantje reed, werd ze plots klemgereden door een wagen. Een man sprong uit het voertuig, duwde het slachtoffer van haar fiets en randde haar aan. Uiteindelijk is de man gestopt en razendsnel weer met zijn wagen vertrokken. Daarop ging slachtoffer op zoek naar hulp en werd de politie verwittigd."

Het slachtoffer is zwaar onder de indruk, van de dader ontbreekt elk spoor. “Het onderzoek is volop aan de gang, maar voorlopig werd nog niemand aangehouden. In de buurt heeft ook niemand iets verdacht gezien of gehoord. We willen zeker geen paniek zaaien, maar raden iedereen wel aan om extra voorzichtig te zijn wanneer je in de buurt onderweg bent.”

Wie informatie heeft, kan terecht bij de lokale politie Klein-Brabant: 03/293.22.22.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lieve Vandamme

  Verkrachter direct castreren!! Waarom gebeurt dit niet , of kan hij rustig zijn goesting op onweerbare meisjes en vrouwen verder zetten? De rechters zijn mannen, terwijl in gevallen van verkrachting een vrouwelijke rechter zou moeten kunnen veroordelen!

 • Cindy Verschave

  Ik vind de term aangerand worden niet krachtig genoeg klinken als het om verkrachting gaat, het klinkt alsof er es in borst en poep genepen is, terwijl verkrachting onzienlijk veel lichamelijke en psychische schade geeft. De prijzen bij de hoeren zijn historisch laag maar voor sommigen niet spannend genoeg blijkbaar

 • Christine Laevers

  De laatste drie jaren worden er regelmatig vrouwen van hun fiets getrokken in Nederland en in België. Vrouwen dienen een stuk assertiever te worden en niet in shock te geraken. Justitie doet toch niks. Reken er niet op.

 • JAN krommentak

  binnen 6 maanden op Faroek om hulp te vragen aan de bevolking !

 • Fred Fourgon

  Dacht dat eerst Zoutleeuw in de krant stond als plaats delict??