22-jarige voetbalster uit eerste klasse komt om het leven bij ongeval

.
Didier Verbaere/rv .
Bij het zware verkeersongeval van gisteravond op de E17 in Kalken is de 22-jarige topvoetbalster Jella Lauwens om het leven gekomen. De Londerzeelse speelde bij Svelta Melsele, een club uit de eerste klasse van het vrouwenvoetbal. Bij de club wordt aangeslagen gereageerd op het overlijden.

Vrijdagavond reed Jella samen met een passagier van de snelwegparking langs de E17 in Kalken toen haar wagen gegrepen werd door een vrachtwagen. De exacte omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, maar vast staat dat de vrachtwagenbestuurder niet onder invloed was. De passagier in het voertuig was in levensgevaar, maar is inmiddels stabiel.

Dodelijk ongeval op de E17 in Kalken richting Antwerpen
Didier Verbaere Dodelijk ongeval op de E17 in Kalken richting Antwerpen

Het bestuur van Svelta Melsele plaatste vanmorgen een emotioneel rouwbericht op haar website. “We hebben het verschrikkelijke bericht ontvangen dat Jella Lauwens – speelster van onze eerste Nationale Damesploeg A – om het leven is gekomen. Jella kwam dit seizoen naar Svelta en als nieuwelinge was zij onmiddellijk een vaste waarde. Onze eerste gedachten gaan uit naar haar familie. Zo totaal en plotseling je geliefde moeten verliezen, is zeer moeilijk te vatten. Geen woorden kunnen troost brengen. Namens de hele Svelta-familie bieden wij onze blijken van oprechte deelneming aan de getroffen familie en wensen hen alle sterkte in deze moeilijke periode.”

Jella Lauwens
rv Jella Lauwens

Omdat haar ploeggenoten in shock zijn, werd beslist om de bekermatch van vanmiddag tegen Eendracht Louwel niet te spelen. Jella Lauwens begon haar voetbalcarrière bij de jeugd van Lierse om nadien naar Fémina White Star Woluwe te trekken. Vervolgens ging ze naar de vrouwenploeg van AA Gent, waar ze twee jaar geleden kampioen speelde in eerste klasse met het beloftenteam van de Buffalo’s. In de zomer maakte ze de overstap naar Svelta Melsele.

Dodelijk ongeval op de E17 in Kalken richting Antwerpen
Didier Verbaere Dodelijk ongeval op de E17 in Kalken richting Antwerpen56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Monique Mestdagh

  Zéker heel slecht ingevoegd. Vele jonge chauffeurs weten niet hoe dit moet gebeuren. Dit word niet aangeleerd op de autoschool. Je snelheid moet minstens 100 per u zijn. Velen denken, eventje pinken en klaar is kees. Ik ken de juiste omstandigheden uiteraard niet, maar jammer, zo'n prachtige meid met een heel leven nog te gaan.

 • Bruno Draulans

  Spijtig ongeval maar velen beseffen hier niet dat er nog andere voertuigen op de snelweg rijden aan 90 of 120k/h. De vrachtwagen kan ook niet altijd uitwijken. Invoegen is een manouvre, dus geen voorrang. Ik denk dat deze vrouw echt veel te traag reed en plots op het eerste rijvak stuurde. Die vrachtwagen weegt geladen 40 ton en kan niet zomaar stoppen. Oprit is lang genoeg om snelheid te halen maar er zijn mensen die een hartaanval krijgen als ze oprit op moeten, uit schrik. Rip meisje

 • Dirk Van driessche

  Sommige die zo slim zijn ons chauffeurs te veroordelen nodig ik uit eens mee te. Rijde. N weekje ik doe het al 35 jaar zonder ongeval door alles zo goed mogelijk in te schatten k hoop álle dagen thuis te komen sterkte a d bv familie

 • Jose De Clercq

  Wat erg zo jong welgemeende deelneming voor gans de familie amen

 • Lia Schuijt

  Je voegt pas in als je de snelheid hebt bereikt van wat er verwacht wordt. Als er dus met minimaal 100 km per uur was ingevoegd had de vrachtwagen niet kunnen botsen. Invoegen is echt voor velen rocketscience. Daarom gebeuren er zoveel ongevallen. RIP meisje