21 winkels van SportsDirect houden de deuren dicht

Deleu
Zaterdag zijn heel wat sportwinkels van de keten SportsDirect niet geopend. Een vakbondsactie wordt zoals verwacht vooral in Brussel en Wallonië opgevolgd, al houden ook de helft van de winkels in Vlaanderen de deuren gesloten. Het gaat om Antwerpen, Ninove, Sint-Denijs-Westrem en Leuven. Dat meldt Thomas Van Biervliet van de liberale vakbond ACLVB, die benadrukt dat werkwilligen niet gehinderd worden.

De meeste filialen van SportsDirect in Wallonië - waar de keten 16 winkels heeft - en Brussel - met 5 winkels - zijn vandaag gesloten. Enkel in Luik en Luxemburg kunnen klanten nog winkelen. Zo meldt Elke Goeminne van ACLVB. "Vandaag worden de winkels in Sint-Denijs-Westrem en Ninove dichtgehouden. Ook de winkel in Antwerpen gaat dicht."

Na moeilijke onderhandelingen over de sluiting van enkele winkels besliste het gemeenschappelijk vakbondsfront om vrijdag een ultiem voorstel van de directie aan de werknemers voor te leggen. Een meerderheid van het personeel heeft dat afgewezen en zou het werk zaterdag neerleggen. Die staking wordt dus ook in Vlaanderen hier en daar opgevolgd.