21-jarige man die dreigtweet Antwerp Pride verstuurde vrij onder voorwaarden

11082018 Antwerpen pride De Antwerp Pride 2018 trekt door de straten in Antwerpen
Klaas De Scheirder 11082018 Antwerpen pride De Antwerp Pride 2018 trekt door de straten in Antwerpen
De 21-jarige man die vrijdag door de Antwerpse politie werd opgepakt nadat hij eerder deze week een dreigtweet had verstuurd naar aanleiding van de Antwerp Pride, is zondag door de Antwerpse onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden. Het is niet bekend aan welke voorwaarden hij zich moet houden.

De man had op 8 augustus op de sociale media een niet mis te verstane dreigende reactie gepost als antwoord op een twitterbericht van de politie over de Antwerp Pride van zaterdag. De tweet van de verdachte was discriminerend, maar hield ook een reëel risico op geweld in.

Bezwarende elementen

Om dat risico uit te sluiten, is de Antwerpse politie snel met een grondig onderzoek gestart. Vrijdag kon de identiteit en de woonplaats van de verdachte achterhaald worden en werd overgegaan tot een huiszoeking. De verdachte, een man van 21, werd thuis aangetroffen. Hij gaf toe dat hij verantwoordelijk was voor het versturen van het bericht. 

Bij het doorzoeken van zijn kamer werden nog verschillende bezwarende elementen aangetroffen zoals een vlag met een hakenkruis, een boksbeugel en verboden messen. De verdachte werd ter plaatse gearresteerd en meegenomen naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JAN krommentak

  correcte beslissing want er is nog steeds geen misdrijf gepleegd en wat zegt men blaffende honden bijten niet en dat is het énige wat hij deed

 • DIRK VAN DESSEL

  Dat zou er nog maar aan mankeren !

 • peter destoop

  vlaams gezegde van het jaar: "vrij onder voorwaarden" Wordt te pas en te onpas toegepast.

 • Jan Van Rompaey

  Gangsters krijgen dat voordeel toch ook.

 • Remus Bogaert

  Verplicht die kerel om mee gelopen in de gay parade , mss vind hij wel vrienden.