200-tal Outlaws wonen serene begrafenisplechtigheid bij

Zowat 200 leden en sympathisanten van de motorbende Outlaws woonden deze voormiddag in Opglabbeek de begrafenis bij van de 52-jarige Freddy Put, die vrijdag 20 mei met twee andere mannen doodgeschoten werd in Maasmechelen. Volgens de politie is in Opglabbeek alles vlot en veilig verlopen. De motorrijders kwamen uit heel Europa, van Italië tot Duitsland en Polen. De Sint-Lambertuskerk zat volledig vol.

"Rond 8.30 uur zijn de motorrijders aangekomen in Maasmechelen en rond 9.15 uur zijn ze naar Opglabbeek vertrokken voor de uitvaartplechtigheid. De politie hield alles in het oog. Om de colonne te volgen is ook een politiehelikopter ingezet. Alles is rustig verlopen", zegt de Maasmechelse burgemeester Georges Lenssen (Open Vld).

In de kerk van Proosterbos bij Maasmechelen werd deze morgen afscheid genomen van de 28-jarige Michaël Gerekens, die geen lid was van de Outlaws. Vrijdagavond al brachten heel veel jonge mensen een laatste groet aan de twintiger in het funerarium in Maasmechelen. De ouders hadden gevraagd dat er geen Outlaws aanwezig zouden zijn op de begrafenis.

Gerekens werd samen met Freddy Put en Jef Banken doodgeschoten in Maasmechelen en nadien in het voertuig van Put gedumpt in het kanaal Zuid-Willemsvaart. Mogelijk ging het om een afrekening met de rivaliserende motorbende Hells Angels, waarvan een lid vrijdag in Maasmechelen een openingsreceptie gaf voor zijn bandencentrale. Gerekens zou op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn geweest.(belga/kve)

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
De begrafenis van Michael Gerekens in Maasmechelen
BELGA De begrafenis van Michael Gerekens in Maasmechelen
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA