20-tal Extinction Rebellion-activisten opgepakt die actie wilden voeren tegen Black Friday

De betogers van Extinction Rebellion komen vandaag ook op straat voor het klimaat.
EPA De betogers van Extinction Rebellion komen vandaag ook op straat voor het klimaat.
De politie van de zone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft in de afgelopen nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 november 22 actievoerders van Extinction Rebellion opgepakt, toen ze een affiche-actie wilden houden tegen Black Friday. Dat schrijft Bruzz en wordt bevestigd aan Belga.

De leden van de radicale klimaatactiegroep werden omstreeks 23.00 uur in het centrum van de hoofdstad aangehouden ten gevolge van een controle. 

"Ze waren in het bezit van materiaal waaruit we konden opmaken, dat ze iets van plan waren. Het gaat onder andere om verfborstels, verfspuitbussen, lijm, affiches , spandoeken gericht tegen Black Friday. Op de vlaggen en affiches stond het logo van Extinction Rebellion", vertelt woordvoerster van de Brusselse politie Ilse Van de keere.

De politie hield de actievoerders aan. Ze moesten een nacht in de cel doorbrengen. Hun affiche-actie richt zich op Black Friday, een soort koopjesdag met grote kortingen die door Extinction Rebellion gezien wordt als een "krankzinnige promotie van consumentisme".
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joachim Deboosere

    die zijn tegen de uitroeiing van de mensheid... waar we volgens een serieus artikel gisteren omtrent het klimaat niet ver meer van af zitten...

  • willems michel

    Die zijn gewoon tegen alles. Niks mag en niks is goed genoeg. Begin eens te werken !