20 maanden voorwaardelijk geëist tegen Laurent Louis

PHOTO_NEWS
Het openbaar ministerie heeft vandaag voor de correctionele rechtbank van Brussel twintig maanden cel met uitstel geëist tegen Laurent Louis. Het federaal Kamerlid moet onder meer terechtstaan voor smaad aan het adres van premier Elio Di Rupo.

Kamerlid Laurent Louis moet zich verantwoorden voor heling, laster en eerroof en het bekendmaken van de identiteit van slachtoffers van seksueel misbruik.

Hij kwam in opspraak omdat hij op zijn website een oude lijst gepubliceerd had met namen van mensen die volgens hem pedofielen of oplichters waren. In april 2012 verspreidde hij op een persconferentie ook stukken uit het dossier-Dutroux, waaronder beelden van de vermoorde meisjes Julie en Melissa. Op 22 december 2012 beschuldigde hij ook premier Elio Di Rupo van pedofilie.

Daarnaast heeft Le Soir-journalist Marc Metdepenningen zich burgerlijke partij gesteld tegen Louis, omdat het Kamerlid hem er al jarenlang van beschuldigt pedofilienetwerken te beschermen.

Steunbetuigingen
Naast een gevangenisstraf van 20 maanden met uitstel, vraagt het openbaar ministerie ook een boete van 50.000 euro. De substituut-procureur des Konings verklaarde in de rechtbank dat Louis er een zeer bijzondere interpretatie van de waarheid op nahoudt. "Om zijn eigen doelstellingen te bereiken heeft hij lak aan het recht, aan respect en aan de verantwoordelijkheden die bij zijn functie horen", zo klinkt het.

Ongeveer zeventig mensen hebben deze middag voor het Brusselse justitiepaleis ook betoogd om hun steun te betuigen aan de onafhankelijke volksvertegenwoordiger. De betogers wilden daarna ook de zitting in de rechtbank bijwonen, maar de politie heeft hen de toegang tot het gebouw ontzegd.

Tientallen aanhangers van Louis kwamen vandaag de straat op.
PHOTO_NEWS Tientallen aanhangers van Louis kwamen vandaag de straat op.