20.000 kippen sterven in zware uitslaande brand in Oostrozebeke

Verschillende brandweerkorpsen rukten uit om de uitslaande brand te blussen. Het vuur is inmiddels onder controle.
Photonews Verschillende brandweerkorpsen rukten uit om de uitslaande brand te blussen. Het vuur is inmiddels onder controle.
Bij een kippenkwekerij in de wijk Otteca in Oostrozebeke is vanavond een zware uitslaande brand uitgebroken. Dat meldt VTM NIEUWS. 20.000 kippen kwamen om in het vuur, bevestigt burgemeester Karl De Clerck aan VTM NIEUWS.

Het vuur ontstond rond 19.30 uur in een van de loodsen op het terrein. Verschillende brandweerkorpsen gingen ter plaatse. De brand is intussen onder controle, zegt De Clerck. Eén stal ging volledig in de vlammen op. Daarbij lieten zo'n 20.000 kippen het leven. De oorzaak van de brand is allicht een probleem met de brander van de verwarmingsinstallatie, meldt de Krant van West-Vlaanderen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • oswald billiet

    Tweehonderdduizend kippen in een gruwelijk inferno maar ook dieren die weten wat pijn is. Dit is een verschrikking want door hun veren en pluimen wordt die brand nog erger. De vraag is alleen maar; is het kweken van kolossale hoeveelheden kippen op industriële en onmenselijke manier nog te verantwoorden? Dit moet nu toch eens gedaan zijn !