20.000 bezoekers voor tweede Ringlandfestival

Guy Swinnen tijdens het tweede Ringlandfestival in Antwerpen.
BELGA Guy Swinnen tijdens het tweede Ringlandfestival in Antwerpen.
In Antwerpen heeft zondag op het dak van de Craeybeckxtunnel de tweede editie van het Ringlandfestival plaatsgevonden, een evenement ter ondersteuning van het burgercollectief dat ijvert voor de volledige overkapping van de Antwerpse ring. Mede door het mooie weer kwamen er nog meer sympathisanten op af dan vorig jaar. Zowat 20.000 mensen kwamen in de loop van de dag een kijkje nemen.

Op de affiche van het gratis festival stonden zondag heel wat bekende artiesten die het Ringlandproject een warm hart toedragen, zoals Fixkes, Slongs Dievanongs, Discobaar A Moeder en de Ringlandband met onder meer Raymond van het Groenewoud, Joost Zwegers, Guy Swinnen en Pieter Embrechts. Voor de allerkleinsten was er "Springland", kinderanimatie met springkastelen, schminkkraampjes en workshops. Met de opbrengst van de voedsel- en drankbonnen wil Ringland zijn activiteiten en studiewerk de komende maanden voortzetten.

"Dit is nu net de kracht van Ringland: al die vrijwilligers, al die sympathisanten, en het geweldige enthousiasme dat doorheen heel de stad waart, zoveel mensen met eenzelfde droom voor de stad en voor al onze kinderen en kleinkinderen", zegt initiatiefnemer Peter Vermeulen. "Een maximale overkapping van de Antwerpse ring is essentieel in functie van de volksgezondheid. Ringland heeft bovendien dezelfde kostprijs als de Oosterweelverbinding, maar met veel meer globale waarde voor de stad."

Donderdag komt het Ringlandcollectief aan het woord in het Vlaams Parlement en later op de dag mag het een presentatie geven aan de Antwerpse gemeente- en districtsraadsleden.

BELGA