2,5 jaar cel voor Genkse verkrachter

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag een 41-jarige man uit Genk veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden wegens een verkrachtingspoging in Houthalen-Helchteren op 12 juli 2008. De rechtbank ontzette de man, die in 2004 al twee jaar cel kreeg voor een verkrachting, ook voor vijf jaar uit zijn burgerrechten.

Op 12 juli 2008 stond het slachtoffer 's ochtends op de bus te wachten aan het Stationsplein in Hasselt. Ze werd door de Genkenaar aangesproken, die haar een lift aanbood.
 
De man verliet de snelweg in Zonhoven en reed een bosweg in om te plassen. Daar vroeg hij het slachtoffer hem te kussen, wat ze weigerde. De vrouw liep weg, maar de veertiger achtervolgde haar en duwde haar op de grond. De man opende zijn broek, maar het slachtoffer bood heftig weerwerk, zodat de Genkenaar zich genoodzaakt zag te vluchten. Het slachtoffer liep naar de openbare weg, waar ze de bus naar haar werkplaats nam.
 
Bij de politie haalde ze de dader uit een reeks foto's en bij een spiegelconfrontatie herkende ze hem formeel. Volgens de rechter had de man de bedoeling de vrouw te verkrachten. (belga/ypu)