2.009.200 keer bedankt! HLN/Het Laatste Nieuws haalt recordcijfers

RV
HLN / Het Laatste Nieuws bereikt elke dag 2.009.200 lezers. Nooit eerder was een nieuwsmerk in België zo groot. Dat blijkt vandaag uit de nieuwe CIM-cijfers, de onafhankelijke instantie die het mediagebruik meet.

De redactie is bijzonder trots op dat cijfer. Eén Vlaming op drie leest dagelijks HLN / Het Laatste Nieuws via de papieren krant, website of app. Als je enkel naar de groep 18+ kijkt (een groep van 5,2 miljoen mensen) dan bereikt HLN zelfs één Vlaming op twee. De kloof met de andere nieuwsmerken is groot: de nummer twee - Het Nieuwsblad - bereikt 1,5 miljoen mensen per dag. Als we enkel naar digitaal kijken is het verschil nóg groter: 1,04 miljoen unieke bezoekers per dag op HLN versus 584.000.

De voorbije maanden vernieuwde HLN zowel zijn app, website als weekendkrant. Die laatste kreeg nieuwe bijlages over wetenschap, reizen, wonen, geld, geluk en gezondheid. Terwijl de app vooral sneller en completer werd. De app van HLN is nu veruit de grootste in Vlaanderen met meer dan vier keer meer gebruikers dan de nummer twee in de lijst.

Ook de website is vernieuwd. De nieuwe site is overzichtelijker -je vindt heel makkelijk de weg naar je favoriete stukken uit sport, regio of NINA- oogt beter op tablet en heeft meer ruimte voor video's en foto's. Tegelijkertijd hebben we alles wat HLN interessant, spannend en leuk maakt, uiteraard behouden. De liveblogs, het leukste van het web, de nieuwsquiz, bizar, ... je vindt ze ook op de nieuwe site -samen met dagelijks meer dan 350 artikels- allemaal terug. En nog steeds: helemaal gratis.

De nieuwe site heeft echter ook ruimte voor de artikels waar we extra veel tijd in steken. Omdat ze exclusief zijn, omdat ze je haarfijn de achtergrond bij nieuws uitleggen, of omdat ze je heel praktisch gidsen. Die artikels komen in HLN+ en zijn enkel voor abonnees.

Cadeau

Omdat we zo blij zijn met de goede cijfers, trakteren we nogmaals op een cadeau. Eén maand lang krijg je gratis toegang tot het allerbeste van de redactie.  Je kan alle HLN+ artikels lezen, je leest dagelijks de digitale krant, en je hebt toegang tot Topics (klik op de blauwe link om dat cadeau te activeren). Bovendien hang je na een maand nergens aan vast. We hebben je betaalgegevens niet nodig, en er wordt niet automatisch verlengd. Lees je na die maand graag verder dan kan dat al voor minder dan €4 per week.

Ben je al één van onze 200.000 abonnees dan heb je uiteraard meteen toegang tot al die digitale extra's én voordelen (van gratis tickets tot permanente korting op vliegtuigtickets of restaurants).
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jef vermeulen

  Het feit dat dit nog de enige site is waar de burger zijn mening kwijt kan, zal ook wel een grote rol spelen. Waar anders kunnen we nog onze frustraties uiten over de soms doldwaze beslissingen van hoger hand ?

 • Marco Vercauteren

  Jullie hebben in het digitaal landschap de TGV genomen en sommige de boemeltrein! Goede beslissingsnemers en juiste persoon op de juiste plaats doet ook veel waarschijnlijk. 2 klein kritiekpuntjr: forum is SOMS zootje ongeregeld.Dikke Dikke PROFICIAAT

 • August Leemans

  Je kan hier je mening kwijten dat is zeker een pluspunt. Voor mij moet een nieuwsverstrekker vooral juiste informatie geven en geen meningen. Die zijn voor de lezer en dat ervaar ik hier.

 • steven van den heuvel

  Proficiat. Na al die jaren ben ik nog steeds super tevreden, zeker over jullie klantenservice en de manier waarop de abonnees gewaardeerd worden

 • Bart Spruyt

  De CIM-cijfers worden VERKEERD geinterpreteerd. Ik kijk 's morgens op mijn gsm via de app, overdag op het werk op de PC ook even op HLN.be en 's avonds op de tablet, dus wordt ik geteld als 3 unieke bezoekers, maar ik ben geen 3 aparte personen. En iemand die en de papieren krant leest en de app heeft wordt ook dubbel geteld. In WERKELIJKHEID is die 1 Vlaming op 3 eigen maar 1 op 4 of 5.