2.000 mensen betogen tegen besparingen in zorgsector

Facebook VuurWerk
Op de betoging aan het Vlaams parlement van de zorg- en welzijnssectoren tegen de besparingen van de Vlaamse regering zijn vandaag naar schatting 2.000 mensen aanwezig. Dat zegt Johan Van Eeghem, de federaal secretaris van BBTK Social-Profit.

Van Eeghem zei dat op voorhand gehoopt was op 200 aanwezigen, maar dat het werkelijk aantal dus een pak hoger ligt. 

Volgens de vakbondsman blijkt uit gesprekken met Vlaamse minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dat de regering de besparingen wil blijven doorvoeren. In zijn speech riep hij de betogers daarom op te volharden. "Als de regering blind is voor de problemen moeten we het laten horen. Moedige middenveld, het zal nodig zijn dat we aanhouden", klonk het. 

Ann Bosmans, vakbondsafgevaardigde van BBTK Antwerpen, getuigt over de impact van de besparingen op het dagcentrum voor mensen met een mentale beperking in Deurne waar ze werkt. "Van de nieuwe Vlaamse regering moeten we nog eens een vierde van de werkingsmiddelen afgeven. Voor onze organisatie wil dat zeggen dat we over acht jaar dertig personeelsleden minder hebben. Dat terwijl de zorgvragen alleen maar zwaarder worden.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Beke doet dat met goede bedoelingen. Een aalmoes is zo vernederend voor een zorg behoevende. Daarom schaft hij het af. In de plaats gaat een buddy je komen vertellen wat je allemaal had moeten doen om niet zorg behoevend te worden. Ook betaald met belastinggeld. Dat menselijk contact zorgt dan toch weer voor de warmere samenleving.

  • Paul Hendriks

    Ja mensen, dat zijn schulden ontstaan uit het verleden, iets waar de nva inmiddels ook duidelijk deel van uitgemaakt heeft, de cijfertjes liegen er niet om ( zie begroting) er was nogthans door diezelfde nva belooft dat we een begroting in evenwicht zouden hebben, tussen beloven en doen zit een enorm verschil.